Fontos bejelentéseket tett ma reggel Orbán Viktor: folytatódik a békemisszió

Fontos hírekkel indul a nap.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.19.
Módosítva: 2024.07.19.
Orbán Viktor Európa Brüsszel háború

Történelmi időket élünk: a migráció miatt lakosságcsere zajlik Európában, még mindig tart az orosz–ukrán háború, az LMBTQ-lobbi alapjaiban változtatja meg a társadalmat, az Egyesült Államok elnökjelöltjét pedig megpróbálták lelőni. Nincs könnyű helyzetben az, aki ma próbál országot vezetni, különösen, ha egy háborúpárti Brüsszelben egyedüli józan hangként a békét preferálja. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke ma reggel a Kossuth rádióban beszélt. 

Orbán Viktor a Kossuth rádióban beszélt

Orbán Viktor miniszterelnököt elsősorban arról kérdezték a Kossuth rádióban, hogy mit szól Ursula von der Leyen újraválasztásához. A miniszterelnök nem támogatta őt, hiszen gyenge teljesítményt nyújtott: megbicsaklott a zöld- politika, tömegesen érkeznek a bevándorlók és a háború sem ért véget. De Von der Leyen nem az ellenfelünk, hanem a mi alkalmazottunk. Mi, magyarok rendszeresen kiadtunk egy irányvonalat, ehhez kell igazodniuk a brüsszeli politikusoknak. Az Európai Parlament jövője attól is függ, hogy a nemzeti választásokon milyen eredményeket érnek el a politikusok. Ha békepárti miniszterelnökök lesznek, akkor Brüsszelnek is ezt az álláspontot kell képviselniük. Ursula von der Leyen nem politikai ellenfél, hiszen neki azt kell képviselni, amit a miniszterelnökök képviselnek. A Patrióták viszont hatalmas előretörést értek el, hiszen Orbán Viktor pártja lett a harmadik legjelentősebb párt Brüsszelben.

Tartom azt az előrejelzésemet, hogy az év végére a nyugati világban többségbe fogunk, fognak a patrióták kerülni

– mondta a miniszterelnök. 

 

„Az a kérdés, hogy a magyar emberek mit akarnak”

A politikusoknak azt kell végrehajtani, amit a választók akarnak. Az nem megy, ha az emberek gondolnak valamit, megválasztják a vezetőket, majd teljesen mást csinálnak. Ezt tette Manfred Weber is a Néppárttal. 

  • Az emberek békét akarnak, 
  • az emberek nem akarják, hogy a családból viccet csináljanak, 
  • az európai emberek más Európát akarnak.

Ezt nem látja be a baloldal: ezért jött létre a Patrióták párt, hogy képviselje azokat, akik békét és nyugalmat, jólétet és változást szeretnének Európában.

Versenyképes Európát: versenyképességi paktum

A versenyképesség nagyon fontos, ha Európáról beszélünk: ettől függ ugyanis, hogy milyen jólét van az otthonunkban. Ez ugyanis azt jelenti, hogy mennyire tudjuk eladni az általunk eladott termékeket. Hivatalos jelentések, hivatalos dokumentumok szólnak arról, hogy az uniós versenyképesség problematikus. Nekünk olcsóbban, jobb minőséget kell termelnünk, különben nagyon nagy baj lesz. A patrióták egyik legfőbb célkitűzése az európai versenyképesség növelése: ehhez Orbán Viktor Budapesten összehívja a patrióta politikusokat, és kiad egy versenyképességi paktumot. Az a baj, hogy nagyon sok pénzt költünk az orosz–ukrán háborúra, a versenyképességre felhasználható pénzösszeg így kevesebb. A béke költségvetése például megkétszerezné a magyar költségvetést, minden európai érdeke tehát a béke, így a magyaroké is. 

Amikor a béke mellett állunk és a békéért dolgozunk, akkor a magyarok mellett állunk és a magyarokért dolgozunk

– mondta a miniszterelnök. 

A békemisszióra szükség van 

Von der Leyen és az európai politikusok naiv emberek. Sokan próbálnak pénzt csinálni a háborúból, de a brüsszeli politikusok valószínűleg nincsenek benne a Soros-féle dollárspekulánsok soraiban. Ha nincs békemisszió azonban, akkor sosem lesz vége a háborúnak. Mindkét féllel beszélni kell, ahogyan ezt Orbán Viktor is tette, sajnos azonban ő azt tapasztalta, hogy a felek nem akarnak békét. Mindkét fél folytatni akarja a háborút, mert mindkét fél úgy érzi, hogy az idő neki dolgozik. 

A valóság az erő. A háború az erő kérdése.

A nagy kérdés az, hogy a világ nagy erőképviselői hajlandóak-e kiállni a béke mellett. A háborúzó feleknek meg kell mutatni, hogy a világ, a világ három erőközpontja elvárja a békét és a békekötést. 

  • Kína
  • Amerika
  • Európai Unió

Ezen három erőközponttól függ a béke: Kína békepárti. Ha Trump nyer, Amerika is az lesz. Az EU-nak is békepárti álláspontot kell képviselni ahhoz, hogy béketárgyalásokat lehessen kieszközölni. Emellett keresztényi kötelességünk a békemisszió. A békéért azonban meg kell dolgozni: folyamatosan dolgozni kell és tárgyalni. Brüsszel azonban egy lövészárokban van, amelyből nehéz kimozdulni. Az azonban bizonyos, hogy az elnökválasztás után minden meg fog változni. 

Folytatódik a békemisszió

Mindig utólag szoktam tájékoztatni a közönséget

– árulta el Orbán Viktor, elmondva, hogy ez az óvatosság miatt van. 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a háborús erők olyan izgalmi állapotban vannak, hogy merényleteket követnek el: megszaporodott a merényletek száma. Orbán Viktor beszélt Trump elnökkel telefonon a merénylet után, amelyből arra következtetett, hogy a Jóistennek tervei vannak vele. Beszéltek a gazdasági tervekről is: jó ötletei vannak az elnöknek, például 

adómentessé szeretné tenni a borravalót, ami Orbán Viktornak is tetszik, és szívesen átvezetné Magyarországra is. 

Végre megint lehetne magyarbarát amerikai elnök.

Elviselhetetlen, tűrhetetlen, ami a szolnoki kalandparkban történt 

Orbán Viktor mélységes felháborodását fejezte ki aziránt, ami a szolnoki kalandparkban történt. Az ember nyáron táborba adja a gyerekeit, az ott dolgozóknak pedig vigyázni kell a gyerekekre. Ha ilyen szörnyűség történik, az nem maradhat következmények nélkül. 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás