„Éreztem, a fejemnek csapódik valami hátulról, karmol a lábával” – Vadállat támadt Erikára Kispesten

Madárfóbiásként a rémálma vált valósággá Erikának, amikor Kispesten a Szalay utcában megtámadta egy varjú. Az állat a csőrével, és a karmával számos sebet ejtett áldozatán.



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2024.06.12.
Módosítva: 2024.06.12.
XIX. kerület varjú karmol Kispest támadás

Bár azt sokan tudják, hogy április végétől június elejéig rámenősen védik fiókáikat a dolmányos varjak, azt kevesen gondolnák, hogy a madár agresszíven támad az emberre. Ez történt Erikával is június 10-én este, aki a közelben nem látott se fészket, se magát a madarat, azonban egy hatalmas dolmányos varjú mégis megtámadta Kispesten.

Cawing,Hooded,Crow,(corvus,Cornix),Also,Called,Hoodie,Against,Natural
Varjú támadta meg Erikát Kispesten, azóta a nő retteg kilépni az utcára (Fotó: Sergey Goryachev /  Shutterstock – Képünk illusztráció)

„Az úttestre menekültem”

Erika Kispesten a vásárlásból tartott hazafelé, amikor a Szalay utcában megtámadta egy varjú.

Először csak egy suhintást éreztem a fejemen. Arra gondoltam, lehet, hogy megijesztettem egy galambot és ahogy felszállt a fáról, egy ág megmozdult. De ebben a pillanatban már éreztem is, hogy a fejemnek csapódik valami hátulról és karmol a lábával, ütöget a csőrével. Folyamatosan támadta a fejemet, hiába próbáltam védekezni és elűzni őt a kezemben lévő szatyrokkal, ő csak támadott” – mesélte a Metropolnak az ijesztő esetet Erika, aki ijedtében az úttestre menekült az állat elől, de a madár oda is követte.

Konkrétan már az úttestre menekültem, de még akkor is jött utánam. Már messzire menekültem a helyszíntől és még mindig nem hagyott békén. Ráadásul mindig úgy támadott, hogy hiába forgolódtam, mindig hátulról szállt rá a fejemre. Aztán leszállt róla, pici szünet és megint lecsapott rá. Rettenetes volt

– részletezte Erika, aki csak azért hálás, hogy épp akkor autó nem jött, amikor kiszaladt  az úttestre.

Két-három darab nem nagy, de picit vérző sebbel és egy dudorral a fejemen megúsztam. Az már más kérdés, hogy az őrangyalomnak mennyi munkát adtam azzal, hogy az Üllői útra kirohanva nem lett bajom, nem jött épp autó” – tette hozzá Erika, aki a családtagjai tanácsára orvoshoz fordult. A háziorvos azonnal tetanusz injekcióra hívta, mivel vérző sebeket kapott.

Aged,And,Skinny,Hooded,Crow,(corvus,Cornix),Standing,On,The
A varjak akkor is támadhatnak, ha látszólag nincs fióka vagy fészek a közelben (Fotó: Madrolly /  Shutterstock – Képünk illusztráció)

Rendszeresen támadnak a varjak a Kispesten

Erika később megtudta, hogy mást is támadott már ott meg varjú, valószínűleg ugyanez, így mindenki figyelmét szeretné felhívni, hogy kerülje el azt a részt, nehogy nagyobb baj legyen.

Olvastam tanácsokat, hogy kiabálni kell velük. Hát én sikítottam, de a varjú úgy látszik, nem olvasta ezt a szakértői véleményt, mert nem ijedt meg. Azt is tanácsolják, hogy szembe kell fordulni velük és széttárni a karunkat. De az ember ilyenkor ösztönből a fejét és az arcát védi, nem fordul szembe a támadóval. Szóval nem tudom, hogy mi a jó megoldás

– nyilatkozta a Metropolnak Erika, aki a támadás óta csak úgy mer csak kimenni az utcára, hogy felfelé néz, annyira retteg az újabb támadástól

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás