Nem kegyelmez a június: brutális, milyen idő vár ránk

A júniusi időjárás brutálisabb lesz, mint azt valaha gondoltad volna. Most megmutatjuk, hogyan mire is lesz szükséged az első nyári hónapban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.02.
Módosítva: 2024.06.02.
nyár időjárás napsütés szárazság csapadék

A szakértők már május végén azt latolgatták, hogy milyen időnk lesz júniusban, amiről mi most lerántjuk a leplet. Megmutatjuk mennyi eső esik majd és mikor robban be a térségbe a valódi nyár.

Brutális időjárásunk lesz júniusban Képünk illusztráció/Fotó: Metropol 

Az AccuWeather előrejelzése szerint június 3-án (hétfőn) 22–26 Celsius-fok közelébe emelkedik a nappali és 12–16 Celsius-fok közelébe az éjszakai hőmérséklet, valamint egyre jobban kitisztul majd az ég. Ez a melegedés egészen június 10-ig (hétfőig) tart majd, amikor elérjük, sőt, meg is haladhatjuk a 30–32 Celsius-fok körüli hőmérsékleti értékeket, azaz a júniusi hónap első felében szerencsére nem az eső, hanem a strandolás miatt veheted majd elő a gumicsónakot

Júniusban már igazi kánikulai napokra kell készülnünk, amit víz közelében a legjobb átvészelni  
Fotó: Pexels.com (illusztráció)/Toni Cuenca

Június 11-én azonban már viharokra kell számítani és nagyjából 5 Celsius-fokkal fog csökkenni a nappali hőmérséklet, míg az éjszakai számottevően nem fog változni. Az egy napig tartó „anomália” után június 12-től ismét folyamatosan emelkedik majd a nappali, valamint az éjszakai hőmérséklet, azaz 28–32 Celsius-fok közelébe kerülnek a nappali értékek, az éjszakaiak pedig akár a 20 Celsius-fokot is meghaladhatják.

Egészen a hónap végéig elmondható, hogy nem kell számottevő csapadéktól tartanod, ami jó hír, ha a strandra mennél, de rossz hír, ha a szabadban dolgozol. A kiadósan száraz, meleg időben ugyanis a szárazságtűrő növényeket leszámítva sok öntözésre lesz majd szükség, amiről a gazdáknak maguknak kell gondoskodniuk.

A nyár első hónapja így kifejezetten meleg, száraz és napsütötte lesz. Fontos, hogy ne feledkezz meg a bőröd (naptej, napvédőkrém), valamint a szemed (napszemüveg) védelméről sem, hiszen az UV-sugárzástól mindkettőt érdemes óvnod.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás