„Nagyobb a baj, mint gondoltuk!” – Váratlanul kórházba került a 11 éves, állítógépre váró Levi





Levi édesanyja, Tímea egy csomót talált kisfia hasfalában, a rutin egészségügyi ellenőrzés rémálommá vált a család számára.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.04.08.
Módosítva: 2024.04.08.
betegség orvos kórház kisfiú

Rutinvizsgálatból lett szülői rémálom Hegedűs Tímea számára, miután egy egyszerűnek tűnő fogászati kezelésre vitte szerdán (március 20.) kisfiát, a 11 éves Móricz Leventét.

A kis Levi születésekor kapott agyvérzést Fotó: Hegedűs Tímea

Levi és édesanyja kálváriájáról lapunk korábban többször is beszámolt: mint ismeretes, a fiúcska születésekor kapott agyvérzést, amitől maradandó károsodást szenvedett, olyannyira, hogy jelenleg önerőből még csak állni vagy ülni sem tud. A gyermekét egyedül nevelő anya viszont nem adta fel, azóta is igyekszik mindent megtenni azért, hogy gyermeke teljes életet élhessen.

Teljesen véletlenük bukkant a csomóra

Tímea azonban a minap újabb sokkoló megpróbáltatással találta magát szemben: fogászati kezelés előtt egy véletlen tapintás során ugyanis furcsa csomót talált kisfián, akivel így azonnal az orvosokhoz rohant.

A foga miatt amúgy is bejöttünk volna, és akkor már a hasfalában talált csomót is megnézték. Végül endoszkópos vizsgálatot végeztek rajta

– mondta a Metropolnak elcsukló hangon az édesanya. A gyomorvizsgálattal kapcsolatban eleinte nem érkezett biztató hír, Levi és Tímea épp ezért szinte az egész napot a kórházban töltötte. Végül hátborzongató hírt kaptak:

Az orvosok akkor azt mondták, hogy szerintük nagyobb a baj, mint gondoltuk

– mesélte Tímea lapunknak. 

Egy ételtől keletkezhetett a baj

Az aggódó anya aznap késő délutánig várakozott, mire kiderült az igazság: egyelőre nem tudni biztosan, de valószínűleg egy ételfajta okozhatta a galibát.

Levit jelenleg ugyan nem kell műteni, de Tímeának most még speciálisabb étrendet kell betartatnia Levivel, amit egy dietetikussal együtt raknak össze, odafigyelve a gyógyszerek, a gyomorvédők, a savlekötők, a reflux és minden táplálkozással kapcsolatos étel és ital mértékére. Áprilisban ismét kivizsgálják a bajt:

Bár rossz a helyzet, de kezelhető és április végére már kaptunk is időpontot. Egy hónap múlva döntik el, hogy kell-e sebészeti beavatkozás Levinek vagy sem. Addigra látszódik majd, hogy a kialakított étrend mennyire fordította vissza nála a folyamatot. Elméletileg a mostani állapota nem egyenes út a műtőbe.

– szögezte le Tímea.





 





Ezeket olvastad már?
Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Újabb sikert ért el az ország kedvenc roma pékje: "Végre felkerült a korona a szakmaiságomra"

Újabb sikert ért el az ország kedvenc roma pékje: "Végre felkerült a korona a szakmaiságomra"

Igazi programkavalkád lesz május 1-jén: mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Igazi programkavalkád lesz május 1-jén: mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Most jött: Döntött a bíróság a bőnyi iskolában késelő lány sorsáról

Most jött: Döntött a bíróság a bőnyi iskolában késelő lány sorsáról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás