Az agyvérzést kapott Levi számára boldog lesz a karácsony, és ez az olvasóinknak is köszönhető





Levi anyukája: "Nagyon sokat jelent, mennyien törődnek velünk."



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2023.12.23.
Levi ünnep ültetőszék karácsony ajándék

Móricz Levente számára rengeteg változást hozott a 2023-as év. Az idei karácsonyt ráadásul olyan események teszik még boldogabbá, amikre az év elején még nem is mert gondolni Levi és az őt egyedül nevelő édesanyja, Hegedűs Tímea.

Levi és Tímea számára igazán különlegesen telik az idei karácsony. Fotó: Hegedűs Tímea / Nyárádi Fotó

Móricz Levente 2012-ben született Hódmezővásárhelyen. A születés következtében sajnálatos módon agyvérzést kapott, ezért a családnak 4-5 év után Békéscsabára kellett költöznie a fejlesztőiskola miatt. A család azóta is sok nehézségen kellett keresztülmenjen. Hegedűs Tímea ugyanakkor mindent megtesz azért, hogy Levi számára a lehető legboldogabban teljenek az ünnepek.

Levi születése óta tejérzékeny

– árulta el lapunknak Tímea, aki gondoskodik arról, hogy Levi ennek ellenére finomakat tudjon enni és inni. A fiatal fiú ugyanis nagyon speciális étrendre szorul.

Már az elején láttuk, hogy a bolti körülmények közül hosszú távon nem tudjuk magunknak megengedni az ilyen típusú termékeket.

Tímea éppen ezért nagyon örült az 5 évvel ezelőtt kapott növényi tej előállító gépnek, melyet akkor az Aranyhaj Világa Alapítvány adott nekik. Éppen ezért nagyon nagy nehézséget jelentett, amikor ez a gép elromlott.

Levinek speciális étrendje és sok allergiája van, ezért nagyon hasznos volt számunkra a gép. Hála a családom tőlünk egyébként távol élő tagjainak, sikerült összegyűjteni a pénzt egy új növényi- tejkészítő gépre.

Ez az eszköz ugyanis elengedhetetlen segítséget nyújt Leviék számára:

Az új ráadásul könnyebb, pépesített ételek elkészítésére is alkalmas, nemcsak italok és levesek készíthetők vele, így több a lehetőségünk, mint korábban.

„Sorra jönnek az ajándékok és ez nagyon jól esik.” Fotó: Hegedűs Tímea / Nyárádi Fotó

Ha mindez nem lenne elegendő, szintén a héten érkezett a jó hír egy Szegeden élő ismerőstől, baráttól:

Van egy fermentáló gép nevű eszköz, amivel sajtot, joghurtot, ilyesmi tejtermékeket, kiegészítő ételeket lehet elkészíteni. Azt mondta az ismerősünk, hogy szeretné ezzel támogatni Levit. Szóval lesz egy fermentáló gépünk is.

Tímea és Levi számára mindez azért is volt hihetetlen, mert ők már annak is nagyon örültek, hogy idén végre megérkezett Levi számára az ültetőszék, valamint a cikkeinknek köszönhetően összegyűlt számukra annyi pénz, hogy 2024. januárjában meg tudják igényelni az állítógépet.

Soha nem gondoltam volna, hogy ezek után még ennyi pozitív dolog történhet velünk. Sorra jönnek az ajándékok és ez nagyon jól esik.

A karácsonyi ünnepek közeledtével így Leviék már most nagyon boldogok. A Metropolnak azt is elárulták, hogy mi lesz az idei karácsonyi menü.

Töltött káposzta, rántott hús, ilyen teljesen alap ünnepi ételek lesznek, nem nagyon készülünk. Sütöttünk pogácsát, így ugye nekem is könnyebb és Levinek is, hogy az ültetőszékben tud ülni

– mesélte a Metropolnak Tímea, aki nagyon hálás a sok segítségért és támogatásért.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás