Óriási segítség: Megérkezett a 11 éves Levi ültetőszéke! – Videó!





A 11 éves fiú 2012-ben, születésekor kapott agyvérzést.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2023.12.16.
Móricz Levente eszköz ültetőszék gyűjtés

Óriási öröm érte Móricz Levente családját, ugyanis megérkezett a várva várt ültetőszéke a 11 éves kisfiúnak, akinek születésekor agyvérzése volt és ennek következményeként ilyen és hasonló eszközök segítik az életét.

Levi a héten végre megkaphatta az ültetőszékét. / Fotó: Hegedűs Tímea

A Metropol korábban beszámolt arról a Leviről, akit édesanyja, Hegedűs Tímea egyedül nevel. Az adományozóknak, a Sher European Rehabilitation Centernek és az Aranyhaj Világa Alapítványnak köszönhetően Levi ültetőszékét átvehették és a szerkezetet szakszerűen be is állították úgy, hogy a legjobb legyen a számára.

Szerdán megvolt a beállítás. Levi nem egy alap készüléket kapott, hanem direkt olyat, amin olyan kiegészítők vannak, amivel a jelenlegi asszimmetria miatt Levi minden végtagja és a törzse is kényelmesen elhelyezkedhet.

– mondta el a Metropolnak Tímea, Levi édesanyja, aki arról is beszélt nekünk, hogy szerinte kisfiának nem is nagyon kell majd megszoknia az eszközt, pedig korábban ilyen jellegű pozícióban, ilyen stabilan, ebben a testhelyzetben még soha nem ülhetett.

A speciális eszközt Levi állapotának megfelelően be is állította a szakember. / Fotó: Hegedűs Tímea

Levente számára fontos ugyanis, hogy miközben az ültetőszékben ül, a megfelelő izmai dolgozzanak. A terhelést megfelelően kell elosztani, miközben kényelmesen kell hogy üljön. A széknek köszönhetően ugyanakkor sokkal jobban tud majd figyelni, tanulni és fejlődni.

Már másnap reggel nagyon jó érzés volt, amikor használtuk a széket. Olyan dolgokat és úgy tudtunk csinálni, mint eddig még soha.

– mesélte a boldog édesanya, aki szerint az eszköznek köszönhetően sokkal több lehetőségük lesz, mint korábban.

A szék várhatóan 3 évig lesz majd alkalmas Levi számára, utána új gépre lesz szüksége. Egyes részeit ugyanakkor a mostaniról is át tudják majd szerelni a következőre.

A Bors korábbi cikkeinek köszönhetően pedig arra az állítógépre is összegyűlt a pénz, melyet 2024. januárjában tudnak majd igényelni. Az összegyűjtött 20 százaléknak hála beadhatják a kérvényt a speciális eszközre, mely létfontosságú Levi állapotának fenntartásához, illetve a további fejlődés elősegítéséhez.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás