„Már megírtuk a Jézuskának a levelet” – Meglátogattuk a csontrákos Hannácskát





A 8 éves Hanna nem mindennapi megpróbáltatásokon megy keresztül. A kislány évek óta mosolyogva küzd a csontrák ellen. A családja szerint Hanna életvidámsága az, ami erőt ad nekik.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2023.12.13.
Módosítva: 2023.12.13.
mosoly Hannácska család ajándék

Ahogy arról már lapunk korábban hírt adott, Csillag Hanna 5 éves kora óta küzd a csontrákkal. Családjának sem könnyű ez a helyzet, viszont Hannácska mosolya mindig erőt ad számukra.  Az örökmozgó lányka jelenleg minden erejével a gyógyuláshoz vezető útra fókuszál. A szülők közben azért küzdenek, hogy a lányuknak továbbra is minden eszköz a rendelkezésére álljon a nyugodt, kiegyensúlyozott gyermekkorhoz.

A kislányok nagyon örültek az ajándékoknak, elől szemüvegben Hannácska  Fotó: Máté Krisztián

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a bényei családot nagyon megviseli Hanna betegsége. Ha ez nem lenne elég, a kislány édesanyja, Krisztina is gerincproblémákkal küzd. Tovább nehezíti a helyzetüket, hogy most jön a tél java és Hanna apukájának nincs munkája.

Addig nem volt probléma, amíg a férjemnek volt rendes, bejelentett munkahelye. Aztán Hanna beteg lett. Míg én a másik három gyermekkel itthon voltam, a férjem vitte kemoterápiára a lányunkat. A kezelések miatt túllépte azt a keretet, amennyit hiányozhat a munkából, így azonnali hatállyal ki is rúgták. Hiába adtunk be méltányossági kérelmet

– mesélte el korábban a Ripostnak Krisztina.

A család gyakorlatilag a gyodból él hónapról hónapra. Krisztina rokkantnyugdíjasként még kap némi támogatást, de ez sem elég ahhoz, hogy fedezzék a költségeiket.

A férjem azóta alkalmi munkákat vállalt. Mivel hideg- és melegburkolással foglalkozik, ezek a munkák most leállnak, így munka nélkül marad. A segítségeteket szeretnénk kérni, ha bárki munkát tudna ajánlani Budapest és környékén, keressen minket!

– folytatta.

Fotó: Máté Krisztián

Lapunk úgy döntött, hogy mivel közelednek az ünnepek meglepjük a család kiskorú tagjait, Hannát és kishúgát. Előkészítettük a mikuláscsomagokat, pár játékot, párnákat és mesekönyveket és útnak is indultunk. Hanna már mosolyogva várt minket az ajtóban és azonnal odarohant egy ölelésre.

De jó, hogy jöttetek! Már nagyon vártalak ám titeket! Lufit is fújtunk a tiszteletetekre!

 – mondta kacagva az életvidám kislány.

Miközben a lányok vidáman bontogatták az ajándékokat, édesanyjuk Krisztina szemébe könnyek gyűltek.

Nagyon köszönjük! Ezzel is egy kis boldogságot csempésztetek Hannácska mindennapjaiba.

– mondta hálálkodva az édesanya.

A lányok azonnal elmesélték, hogy már mennyire várják a karácsonyt és persze a Jézuskát is, hiszen jó kislányok voltak egész évben.

Már megírtuk neki a leveleket, amiket kiraktunk az ablak párkányra. Reggelre el is tűntek, úgyhogy szerintem a Jézuska már megkapta

– mesélte Hanna, aki nagyon várja már a szentestét, ugyanis évek óta ez lesz az első karácsony, amikor a családjával ünnepelhet. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás