„Már sikított a fájdalomtól” – az életéért küzd a 7 éves Hannácska





Óriási az élni akarás a bényei 7 éves Csillag Hannában, akit most jótékonysági rendezvénnyel segítik a küzdősportok szerelmesei.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.01.15.
Módosítva: 2023.01.15.
rákos

Hannánál 2020-ban Ewing-szarkómát diagnosztizáltak, amely a második leggyakoribb gyermekkori csontdaganat.  Széles mosollyal az arcán vette fel a harcot a szörnyű kórral, összesen 14 kemoterápiát és 25 sugárkezelést kapott. Bár már tucatnyi kezelésen esett át, betegsége nem enyhül. Ha jobban van, akkor az a kedves és csupamosoly kislány, akinek ennyi idősen lennie kell, de amikor támad a kór, olyan fájdalmakat él át, amik egy felnőtt szervezetet is próbára tennének.

Fotó: Máté Krisztián

Édesanyja előbb Lyme-foltokat vett észre rajta, pár héttel később viszont nem múló, erős derékfájdalom jelezte a bajt. 

Elvittük őt a kórházi ügyeletre, ott kivizsgálták, de nem találtak semmit. Az állapota viszont egyre rosszabbodott, már sikított a fájdalomtól, aztán pedig kezdődtek a járás- problémák. Három hét leforgása alatt annyit romlott az állapota, hogy már nem bírt lábra állni

 – mesélte a Ripostnak Hanna édesanyja, Krisztina. 

Hosszas találgatás után egy MR-vizsgálat mutatta ki, hogy két csigolyája között daganat van, ami erősen nyomja a gerincvelőt, hatalmas fájdalmat okozva ezzel a kislánynak.

A háti 11-es csigolyája és a derék 1-es csigolyája között van egy daganata, ami nyomja a gerincvelőt. Amikor ez kiderült este 10-kor már a műtőben volt. Amit tudtak azt kivették, de mivel lágy szöveteket is érint, ezért nem tudtak mindent kivenni. Szövettan után, amikor mentünk kontrollra, akkor mondták meg, hogy Ewing-szarkómás. És igazából innen indult Hanna harca 

– részletezte.

Fotó: Máté Krisztián

Később a kórházi vizsgálatok után kiderült, hogy a tüdején is vannak áttétek. Ekkor kezdte el a kislány a kemoterápiát. Hanna nagyon szoros ellenőrzés alatt áll, hiszen az Ewing-szarkóma egy nagyon aggresszív daganatfajta, amely tünetmentesen szórja szét magát. 

De Hanna nincs egyedül a harcban. Szülei, és testvérei folyamatosan mellette állnak és segítik, amiben tudják, minden nehézség ellenére is. Szülei vidékről hordják kezelésre kislányukat, melynek költségei a rokkantnyugdíjas édesanyát, és az alkalmi munkákat végző édesapát terhelik, de minden megpróbáltatás ellenére, továbbra is küzdenek és bíznak kislányuk mihamarabbi felépülésében.

Hanna egy nagyon különleges kislány, a kórházban a nővérek és az orvosok is mindig csodálatos Hannácskának hívták. Vittük őt rajzolni is, van egy fiatalember, aki rajzzal segít a gyerekeknek a lelki blokkokat feloldani és ő is mondta, hogy Hannának nincs betegségtudata, neki élettudata van

 – osztotta meg Krisztina.

Hanna idősebb testvérét Ricsit is megviselte a kislány betegsége, ő a sportba menekült: thai boxol. A magyar Muaythai Szakszövetség már a kezdetektől fogva a család mellett áll. Most pedig az Egy Lépéssel több Alapítvánnyal együttműködve egy jótékonysági sportrendezvényt tartanak, ahol a magyar thai boxolók, nemes célért szállhatnak ringbe, ugyanis a belépőjegy megváltásával Hanna gyógyulásához is hozzájárulnak. 

A rendezvényt 2023. 1. 15-én, vasárnap 10 órától tartják az UTE dzsúdóteremben.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás