„Sajnos sokat nem kapott, mert egyből menekülőre fogta” – Ütötte-verte a betörőt a pesterzsébeti hős anya





Igazi hőstettet hajtott végre egy pesterzsébeti anyuka! F. Dóra egyedül neveli a gyermekét, így az átlagosnál is talpraesettebbnek kell lennie. Az anyuka a betörők rémálma, egyet elkergetett és egy másikat elvert.



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.03.10.
Módosítva: 2024.03.10.
XX. kerület pesterzsébeti anya véd betörő

A gyermekét egyedül nevelő édesanya, F. Dóra nem ijed meg az árnyékától. Kilenc éve él kettesben a pesterzsébeti lakásában a lányával, és a nő mindent elkövet, hogy biztonságban legyenek. Ha a családjáról van szó, az ökölharc sem riasztja vissza!

Megvédte a betörőtől a gyermekét egy pesterzsébeti anyuka. Nemrég egy másikat is elcsípett /
Megvédte a betörőtől a gyermekét egy pesterzsébeti anyuka. Nemrég egy másikat is elcsípett (Fotó: Lucky Business – Képünk illusztráció)

„Ott volt egy fekete ruhás férfi”

A 28 éves nő épphogy beköltözött kilenc évvel ezelőtt az új otthonába a lányával, amikor egy sötét ruhás alak akarta rájuk törni az ajtót. A nő nem esett pánikba és megvédte a lányát. Dóra kutyája mindig velük alszik az ágyban, ám akkor este furcsán viselkedett. 

„Arra ébredtem este, hogy morog. Azt hittem, rosszat álmodik, sosem csinált így, amikor velünk feküdt” – kezdte el mesélni Dóra.

A telefonjával az ágy végébe világított, ahol a kutya pihent. 

Befeszülve a teraszajtó felé morgott. Akkor már tudtam, hogy valaki van kint. Halkan kikeltem az ágyból a lányom mellől, és a teraszajtó sötétítő függönye mögül kukucskáltam ki. Ott volt egy fekete ruhás férfi, fél méterre a teraszajtótól

 – idézte fel az anyuka, aki ekkor előkapta az első dolgot, amit talált és azzal védte meg magukat a betörőtől. „Kirántottam az ajtót, majd egy porszívó csővel ütöttem, vertem, ahol értem. Sajnos sokat nem kapott, mert egyből menekülőre fogta” – részletezte Dóra.

„Elindultam a lépcsőházban”

A hős anyuka azóta szerencsére nem került ilyen éles helyzetbe. Legutóbb, március első hetében viszont újra kutyaugatásra lett figyelmes – ekkor már a szomszéd kutyája riasztotta. 

„Húsz perce ugatott már a kutya, ezért abban, amiben voltam, elindultam a lépcsőházban” – árulta el Dóra, aki amint kilépett, a lépcső mögé bújt és onnan figyelte a riasztó jelenetet.

Egy 170 centiméter magas, vékony alak centiről centire végignézi az utca összes szegletét, még az autókat is!

– idézte fel a bátor anyuka, aki ezután gyorsan visszament a lakásába a telefonjáért, és riadóztatta a kerületieket az egyik Facebook-csoportban. Ezután visszament a telefonjával, hátha elcsípi a gyanús alakot. 

„Sosem voltam egy beszari alak. Visszabújtam a lépcső mögé, hogy a kerületi rendőrség munkáját kicsit segítsem az akkor készített videóval és megakadályozzak egy betörést. De nem jött vissza az illető”

 – mondta Dóra, aki  büszke rá, hogy így helytállt, és riadóztatni tudta a többi Korom utcai lakost, ezzel a saját és más családját is megvédve egy esetleges betöréstől. 

Ilyenkor az van a fejemben, hogy helyt kell álljak, bármilyen helyzet is adódik, mert a gyerekemet meg kell védenem!

– zárta szavait a hős anyuka.





 





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: A NATO főtitkár nyilatkozata arra utal, ez már világháborús, atomháborús készülődés

Menczer Tamás: A NATO főtitkár nyilatkozata arra utal, ez már világháborús, atomháborús készülődés

A nővérem kitiltott az esküvőjéről, mert szebb vagyok nála - nagyon elkeserített

A nővérem kitiltott az esküvőjéről, mert szebb vagyok nála - nagyon elkeserített

Hídpénz-botrány: súlyos testi sértés kísérletével vádolják az egyik főszereplőt

Hídpénz-botrány: súlyos testi sértés kísérletével vádolják az egyik főszereplőt

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás