„Az orvosai videót kértek róla, hogy elhiggyék” – csaknem egy évvel az agykárosodása után újra iskolába jár Dávidka





A 15 éves Dávidka szíve tavaly májusban állt meg salgótarjáni iskolájának udvarán, testnevelésórán. A hetedikes fiúra az orvosok akkor azt mondták, hogy agykárosodása miatt élete végéig ágyhoz lesz kötve. Most azonban él és virul, ráadásul már visszamehetett az iskolába is.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2024.03.21.
Dávidka agykárosodás salgótarján csoda iskola

Ahogy arról korábban a Metropol beszámolt, szörnyű tragédia történt egy salgótarjáni általános iskola udvarán 2023. május 9-én: egy hetedikes kisfiú, Dávid szíve minden előzmény nélkül megállt testnevelésóra közben. A 15 éves fiúnak nem sok jót jósoltak az orvosok: a vizsgálatok alapján azt mondták, olyan visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett, hogy élete végéig ágyhoz lesz kötve, édesanyja pedig örüljön, ha a kezével majd integetni tud. A csoda azonban, amiért az édesanya, Szandra és szinte egész Salgótarján fohászkodott, megtörtént. Dávid felébredt, egyre jobban lett, illetve hatalmas erővel küzdött, hogy rácáfoljon orvosaira. 

Dávid bebizonyította, hogy az emberi test csodákra képes  (A kép felhasználása engedélyköteles!) Fotó: Olvasói fotó

„Az orvosai videót kértek róla, hogy elhiggyék”

Az iskolai balesetnek már több mint tíz hónapja, Dávid ez idő alatt pedig bebizonyította, hogy az emberi akarat a testtel csodákra képes és fel lehet gyógyulni egy visszafordíthatatlannak ítélt agykárosodásból. 

Voltak nehéz percek, órák amikor tényleg azt hittem, hogy inkább én sem akarok élni. De arra gondoltam, hogy ha ő ott harcol, akkor én sem futamodhatok meg. Sokszor, ha az orvosok odajöttek hozzám, nem akartam hallani azt, amit mondani akartak, mert nem fogadtam el. És mennyire jól tettem, mert ha akkor azt elfogadom, amit ők mondanak, akkor lehet, hogy ez a hatalmas csoda nem történik meg, amit Istennek köszönök

– írta az édesanya, Szandra a Facebookon, visszaemlékezve a májusi eseményekre. 

„Nem fogadtam el semmilyen állítást, pedig volt olyan, hogy az orvosok csodálkoztak, hogy én mit várok ettől a helyzettől, mert hát már ő nem lesz az, aki volt, az az egészséges gyerek!  Ebben egy igazság van, hogy valóban nem az a gyerek jött vissza, hanem egy sokkal erősebb. Amikor láttam a fejlődést, volt, aki kinevetett, hogy képzelődök, hogy csak így reagál az agy”

részletezte Szandra, akit már arra készítettek fel az orvosok, hogy a fia nem tud majd önállóan enni, inni és lélegezni sem. Dávid azonban mindenre rácáfolt, felépülése egy igazi orvosi csoda. A 15 éves fiú már hónapok óta elhagyta a kórházakat, otthon van, családja körében, most pedig az iskolába is visszamehetett, amire már nagyon vágyott. 

Dávid nemcsak hogy nem maradt ágyhoz kötve, de már iskolába is jár  (A kép felhasználása engedélyköteles)  Olvasói fotó

„Bízunk benne, hogy mihamarabb menni fog az írás, olvasás”

A fiú otthon is jár szüleivel terápiára, gyógytornára és fejlesztésekre, sokáig pedig az iskolába sem mehetett vissza, ugyanis a baleset következtében egy kisebb memóriakiesésben szenved. Nem tudja például, hogy milyen színek és állatok vannak, de azt sem, hogy mi az a villanyoszlop. Dávidnak újra meg kellett ismerkednie a világgal, mint egy kisgyereknek, és újra tanul írni, olvasni és számolni is. Eddig magántanár segített neki a felzárkózásban, nemrég azonban visszamehetett az iskolába, a barátai közé. 

Dávid jól van, hála Istennek. Megkezdte az oktatást heti 10 órában, ami keddre, szerdára és csütörtökre van beosztva. Dávid ügyeskedik egyébként, bízunk benne, hogy mihamarabb menni fog az írás, olvasás

nyilatkozott Szandra most a Metropolnak, aki arra is kitért, hogy áprilisban megy majd vissza Dávid kontrollra Budapestre és Miskolcra, amit már nagyon vár.





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

„Két élet munkája ment tönkre” – Renáta miskolci házát egyszerűen ellopták

„Két élet munkája ment tönkre” – Renáta miskolci házát egyszerűen ellopták

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

Nincsenek szavak: ez vezetett a két emberéletet követelő kamionbalesethez

Nincsenek szavak: ez vezetett a két emberéletet követelő kamionbalesethez

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás