Tesi órán állt meg a szíve Dávidnak, újra kell tanulnia írni, olvasni és számolni





A salgótarjáni Dávid szíve május 9-én állt meg iskolája udvarán, ahonnan mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az orvosok nem biztatták a szüleit, azt mondták, csoda kell, hogy ne legyen egész életében ágyhoz kötve a fiú. Erre alaposan rácáfolt a srác, aki nemrégiben maga végezhette el a kezdőrúgását a városában rendezett focimeccsen.



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2023.10.31.
Dávid agykárosodás salgótarján Újraélesztés kezdőrúgás

Ahogy arról a Metropol is beszámolt, egy ország aggódott a lassan 15 éves Dávidért, aki súlyos agykárosodást szenvedett egy májusi baleset után, amikor szíve váratlanul megállt salgótarjáni iskolájának udvarán. A fiatalt mentőhelikopter szállította kórházba Budapestre, ahol hónapokat töltött. Az orvosok nem voltak túl bizakodóak a fiú állapotát illetően, ugyanis oxigénhiányt és visszafordíthatatlan agykárosodást állapítottak meg nála. Akkor azt jósolták, hogy Dávid élete végéig ágyhoz lesz kötve, de az édesanyja hitt a csodában, amit a rengeteg ima és fejlesztés meg is hozott. A fiú nem maradt ágyban fekvő beteg, sőt, a kórházból is kikerült, illetve próbálja behozni az iskolai lemaradást és nemrég egy salgótarjáni focimeccs kezdőrúgását is ő végezhette el. 

Dávid rácáfolt az orvosokra és bizonyította erejét Fotó: Olvasói fotó

Dávid álma, hogy egyszer focista lehessen

A lassan 15 éves fiú betegsége miatt otthon tanul, magántanárok segítségével, illetve rendszeresen jár terápiákra és gyógytornára is. Alapvetően szeret otthon lenni, filmezni és néha napján a barátaival is kimozdul. A napokban különleges élményben lehetett része Dávidnak: ő végezhette el a kezdőrúgást az egyik STC focimeccsen, Salgótarjánban.

Dávid korábban azt nyilatkozta, hogy szereti a focit és hogy focista szeretne lenni. Ez feltűnt az STC Salgótarján elnökének, aki felajánlotta, hogy Dávid rúghat egy kezdőrúgást, valamint megajándékozták őt egy labdával, egy STC pólóval és egy zászlóval, aminek Dávid nagyon örült

– mesélte a fiú édesanyja a Metropolnak, aki azt is hozzátette, hogy Dávid egyébként nem szokott eljárni otthonról. A 15 éves fiúhoz jól viszonyulnak a barátai és az ismerősök is, és alig várja már, hogy megtanuljon önállóan közlekedni.

Dávid végezte el a kezdőrúgást az STC meccsén Fotó: Olvasói fotó

„Várja, hogy újra megtanuljon írni, olvasni, egyedül közlekedni..."

Ahogy arról korábban a Metropol is beszámolt, Dávid a baleset következtében kisebb memóriakiesésben szenved, ami miatt nem tudja például, hogy milyen színek, illetve állatok vannak, és azt sem, hogy mi az a villanyoszlop. De újra meg kell tanulnia írni, olvasni és számolni is, amiben magántanárok vannak a segítségére. A 15 éves fiú most kezdte volna a nyolcadik osztályt, ám a baleset miatt egy év halasztást kértek a szülők, hogy felzárkózhasson.

Hála Istennek Dávid nagyon jól van, erősödik. Várja, hogy újra megtanuljon írni, olvasni, egyedül közlekedni. Járunk gyógytornára, kedves tanárnénik segítenek neki az alapokban és várjuk, hogy elkezdjük a gyógypedagógiát is. Jól eltölti itthon az idejét, szeret jókat enni és filmezni

– mesélte Szandra, aki sokkal könnyebben viseli a kihívásokat, amióta Dávid is jobban van. 

Munkát keres az édesanya

Szandra már Dávid kórházi kezelése alatt is táppénzen kényszerült lenni. Jövedelméből az aktuális albérletüket sem tudta fenntartani, így kénytelenek voltak az emberek segítségét kérni, hogy legyen hová hazavinni a fiát. Most kezdenek egyenesbe jönni, ám az édesanyának munkára lenne szüksége. A lehetőségeket korlátozza a tény, hogy Szandrának olyan munkahelyre van szüksége, ami időben alkalmazkodik gyermeke terápiájához.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás