„Ő egy igazi harcos” – Kollégánk is segít a salgótarjáni kisfiúnak, akinek az iskolában állt meg a szíve





Az egész város összefogott azért a 7 éves kisfiúért, akit május 9-én újraélesztettek egy salgótarjáni iskola udvarán. Kollégánk egy általa fotózott képet ajánlott árverésre, a befolyt összeget pedig az agykárosodást szenvedett diák családja kapja meg.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2023.06.06.
Módosítva: 2023.06.06.
Metropol árverés család

Dávid szíve május 9-én állt meg salgótarjáni iskolájának udvarán, ahonnan mentőhelikopterrel szállították kórházba. Ahogy arról korábban a Metropol is beszámolt: a kisfiút még az iskolában sikerült újraéleszteni, az agykárosodása azonban visszafordíthatatlan. A családnak rengeteg segítségre van most szüksége, ugyanis Dávid édesanyja, Szandra nem tud dolgozni, amióta Dávid kórházban van, így a lakhatásuk is kétségessé vált.

Dáviddal minden nap vele van az édesanyja. (A kép felhasználása az édesanya engedélyéhez kötött!) Fotó: Beküldött fotó

Összefogott a város Dávidért és családjáért

Dávidot azóta is kórházban ápolják és bár azt még nem tudták megállapítani, miért állt meg a szíve, súlyos oxigénhiányt észleltek nála és visszafordíthatatlan agykárosodást. Édesanyja, Szandra mindennap mellette van, ám a fiú felépülése hosszú folyamat lesz, a család anyagi helyzete pedig pillanatnyilag kilátástalan, ugyanis albérletben élnek, amit édesanyja egyedüli családfenntartóként próbál fenntartani. 

Rengeteg pénzt felemészt az is, hogy a rokonok bejárnak a kórházba hozzánk Salgótarjánból, hoznak ruhát meg ami kell. De az albérletünket sem tudom, hogy fogom kifizetni, vagy Dávid további fejlesztéseit. Nem is merek még ilyenekre gondolni. Most bennem csak a kisfiam tartja a lelket, hogy ő jól legyen, ez az egyetlen célom

– nyilatkozta az édesanya korábban a Metropolnak, könnyek között.

A helyzet azonban úgy tűnik mégsem kilátástalan: rengetegen fogtak össze a Nógrád vármegyei megyeszékhelyen Dávidért és családjáért. Aki tudja anyagilag támogatja őket, de Dávidnak szüksége van különféle orvosi és tisztálkodási dolgokra is, pl. kenőcsökre a felfekvés ellen. Ezeket egy salgótarjáni szépségszalonban gyűjtik a kisfiú számára. 

A segítségnyújtáson gondolkodott kollégánk, Hüvösi Csaba fotóriporter is, aki végül úgy döntött, hogy egy általa készített 60x90 centiméteres vászonfotót bocsát árverésre, a befolyt összeget pedig a családnak adja. 

Elkezdtek Dávidéknak gyűjteni a városban többféle módon. Gondolkoztam, hogy én hogy tudnék ehhez hozzájárulni és arra jutottam, hogy ha a kis összeget, amit tudnék adni, befektetem egy fotóba, amit én készítettem és licitre bocsátom, akkor többet is tudok adni a családnak

– nyilatkozta a fotós a Metropolnak, aki 25 000 forintról indította az árverést, hétfőn. 

Hüvösi Csaba saját tehetségét állította a jótékonykodás szolgálatába Fotó: Vendel Lajos

Kölyökrókáról készült képet ajánlott fel

Hüvösi Csaba a Nógrád Megyei Hírlap fotóriportere, így elsők között hallott a Dáviddal történt esetről. Ahogy elmondta, azért választotta ezt a fotót, mert a kölyökróka játékossága – amit fotózás közben tapasztalt – Dávidot juttatja eszébe, aki testnevelésóra közben esett össze, fiatalon, pedig előtte áll az egész élet.

Az elmúlt időszakban keveset tudtam a természetben fotózni, de sikerült kijutnom egy csapat kisrókához az erdőbe, akiket lencsevégre kaphattam. Amikor fotóztam, a kölyökrókák önfeledt játékát láttam a házikójuk előtt. Ez az emlék azt juttatta eszembe, hogy Dávid előtt van még az élet és talán erre a kisrókára hasonlít. Ezért választottam ezt a fotómat

 – árulta el Csaba, akinek a saját, Hüvösi Fotográfia nevű oldalán közzétett posztja alatt lehet licitálni a képre. A licit június 16-án, délben zárul, addig azonban még bőven van lehetőség beszállni az árverésbe. 

Máris sokan licitálnak, de még nincs vége

A 25 000 forintról induló árverés jelenleg 150 000 forintnál tart, és még messze a vége. 

„Én nem áraztam be a fotót, nincs egy konkrét összeg a fejemben, de már most túlszárnyalta a licit az elképzelésemet, aminek nagyon örülök” – tette hozzá Csaba, akihez az elmúlt napokban két másik fotós is csatlakozott, akik szintén árverésre fogják bocsátani egy-egy fotójukat Dávidékért. 

A képet nyilván majd csak egy ember kapja meg, aki a legnagyobb összeggel licitál, de szeretném ha a korábbi felajánlók, akik kisebb összeggel licitáltak, azt az összeget a családnak utalnák közvetlenül, a számlaszámukra. Hiszen ha úgyis rászánták ezt az összeget, akkor a képtől függetlenül is segíthetnek Dávidéknak

– hangsúlyozta a fotós. 

A család nagyon hálás a felajánlásért

Szandra nagyon hálás Csabának és mindenkinek, aki segít nekik ebben a nehéz helyzetben. A család most főleg a sok gyógytornára, masszázsra, orvosi kezelésekre és az utazásra gyűjt, ami Dávidra vár, hiszen a kisfiúnak kedden pacemakert ültetnek be, majd Miskolcra kerül, ahol kezdődhet az intenzív rehabilitáció.

Nagyon hálásak vagyunk, hiszen ezzel a segítséggel messzebbre is juthatunk Dávidkával a fejlődésben. Minden nap elmondom neki is, hogy mennyi ember támogatja és hogy küldik neki az erőt, ő pedig már tud mosolyogni és nagyon harcol, de rengeteg fejlesztés kell majd neki. Úgyhogy együtt üzenjük, hogy nagyon köszönjük és megyünk előre, mert ő egy igazi harcos! Minden nap harcol és nem adja fel! Ahogy én sem, mi sem adjuk fel

– üzent az édesanya a Metropolon keresztül az adakozóknak. 

Salgótarjában misét mondattak Dávidért

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Dávid édesanyja arra kérte az embereket, hogy ha mással nem is, de egy imával támogassák kisfia felépülését. Salgótarjánban az egyházközség is összefogott a fiúért: rendszeresen imádkoznak Dávidért a hívők, kedd reggel pedig szentmisét is mondtak a kis hős felépüléséért.

 





 





Ezeket olvastad már?
Így fúrná meg a jótékonysági sütivásárt egy vecsési lakos: a helyiek többsége egy emberként fogott össze

Így fúrná meg a jótékonysági sütivásárt egy vecsési lakos: a helyiek többsége egy emberként fogott össze

Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás