Összetört az anyuka: 5 hónapos kisfia agykárosodást szenvedett, mert velük aludt az ágyban





Az édesanya magát okolja azért, hogy a kisfia agykárosodást szenvedett.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.06.02.
agykárosodás kisbaba édesanya

Egy háromgyermekes édesanya és párja önmagát hibáztatja, amiért elaludtak úgy, hogy kisbabájuk közöttük feküdt a szülői ágyon. A kisfiú majdnem megfulladt és agykárosodást szenvedett az oxigénhiány miatt.

kisbaba, kisgyermek, csecsemő, gyerek, anya, terhes, várandós,
Fotó: Pixabay.com

A megtört szívű anyuka azt mondta, egy pillanat alatt mindent megváltozott, és bevallotta, hogy „a kiságyában kellett volna hagynia a babáját”, amikor meghallotta a sírását a kora reggeli órákban. 

A 22 éves Breanna Brown a wisconsini Newtonból május 3-án hajnali 5 körül az öt hónapos kisfia, Karvion sírására ébredt. Kimerülten kivette a kiságyból, és maga és férje, Ezell Brown (23) közé fektette az ágyba, hogy Ezell megetesse.

„Nem is emlékszem, hogy visszaaludtam volna” – magyarázta a GoFundMe oldalon, amelyet azért indítottak, hogy segítsenek a családnak a kórházi kezelés költségeiben. Ezell sikoltozva ébresztette fel – Karvion elkékült, és nehezen kapott levegőt.

"Amikor Ezell később felébresztett, az ágy végében üvöltött, és azt kiabálta: »Karvion nem lélegzik«" - magyarázta Breanna.

Az édesanya biztos benne, hogy a takaró tetején aludt el a kicsi, végül mégis a paplanba csavarva találták meg. Úgy gondolják, a kicsi a cumisüveget akarta elérni, mivel az apja elaludt etetés közben.

A szülők megpróbálták kitisztítani a kicsi légutait, és hívták a mentőket. Ezell elkezdte mesterségesen lélegeztetni a gyereket, de ez sem használt.

"Minden fekete volt körülöttem. Csak azt láttam vagy hallottam, hogy a nővérek és az orvosok körülvették a kisbabámat. Az egyetlen fiam. Megállás nélkül zokogtam egész átkozott idő alatt, ezért a folyosón álltam. Nem akartam, hogy a fiam meghallja, ahogy sírok."

A kicsinek 16 rohama volt, amikor kórházba került, és kiderült, hogy legalább 7 percig nem kapott oxigént az agya.

"Vissza akartam tekerni az időt, hogy újra hajnali 5 lehessen. Felsírt volna, én pedig erőt vettem volna magamon és rendesen gondoskodtam volna a kisbabámról. Miért nem hagytam a kiságyban és adtam neki oda a cumit? Egy pillanat megváltoztatta az egész életünket".

Az orvosok szerint a kicsi megvakult és az agyában 75 százalékos a sejtelhalás.

"Az orvosok összetörték a szívemet a minap. »Sajnálom, hogy meg kell mondanom, de lehet, hogy nem él normális életet, mint a lányok« - mondták. Összecsuklott a lábam. A férjemnek kellett megfognia. Lehet, hogy elvesztette a látását, és ezt a legnehezebb elfogadnom. Jelentős károsodások vannak az agy mindkét oldalát összekötő hidakon, így előfordulhat, hogy nem tud járni sem."

 









Ezeket olvastad már?
Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt pr-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás