A te ajtódon is ez az időjárási jelenség kopogtat majd, sok köszönet nem lesz benne

Fagyveszélyes helyeken akár ötfokos fagyra is készülhetünk, ráadásul egy komolyabb ciklon is közelít.Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.03.18.
ciklon lehűlés levegő időjárás fagy

A korai tavasznak, ahogyan arra számítani lehetett, meglesz majd a böjtje.

A következő napokban lehűl majd az idő! Fotó: Köpönyeg

„Országos szinten nem, az eldugott, fagyveszélyes területeken azonban akár –5 Celsius-fok is lehet hajnalban” – hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója a hét elején tapasztalható időjárási jelenségek kapcsán.

Nemcsak a növényekre és az állatvilágra, hanem ránk emberekre is komoly terhelést ró az a ciklon, mely hideg levegőt szállít a térség felé

– jegyezte meg a szakember, majd hozzátette: „Bár Magyarország felett nincs front, az érkező hidegfront miatt lehűlés kezdődik, mely panaszokat is okoz.” A meteogyógyász szerint jellemzőek lesznek a szédüléses panaszok, a bizonytalanságérzet, a fejfájás, a vérnyomás ingadozása és a keringési rendszer terheltsége. Az érkező lehűlés egy pozitív hatást is tartogat, átmenetileg kitisztul ugyanis a levegő.

A Köpönyeg előrejelzése szerint a hétfői lehűlés után kedden változóan felhős-napos időben lesz részünk, számottevő csapadékra sehol nem kell számítani. Helyenként élénk, erős széllökések várhatók. Reggelre sokfelé fagypont alá csökken a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 Celsius-fok között alakul.

Szerdán az ország legnagyobb részén sok napsütésre van kilátás, de a lehűlés továbbra is érezhető lesz. Hajnalban ismét sokfelé fog fagyni, a délutáni órákban pedig akár már 10–15 Celsius-fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön több felhő lesz az égen, de eső, zápor csak késő délután, este alakulhat ki a Dunántúlon. Helyenként élénk lehet a délies szél. Reggel főként a fagyzugos területeken fagyhat.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás