„Engem ezért egy másodperc alatt kirúgnának” - kiakadt a BKK-buszsofőr az utasok "lepulykázásán" - videó





Elmondta egy buszsofőr a véleményét a BKK vezér "utaspulykázós" beszólásáról, és hogy Karácsony nem váltja le Walter Katalint...



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2024.02.03.
Karácsony Gergely Walter Katalin pulyka BKK

Fokozódik a feszültség a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) körül, miután Karácsony Gergely főpolgármester nem váltja le Walter Katalint, a vállalat vezérigazgatóját azután, hogy a BKK-vezér vágásérett pulykához hasonlította a tömegközlekedés utasait...  A botrány nem csupán a beszólás miatt robbant ki, hanem az egy hét alatt megbukott járatritkítás ügyében tett döntései és az utasok döntésből való kihagyása miatt is. A főváros polgármestere, Karácsony Gergely, aki egyben a BKK felügyelőbizottságának elnöke, ragaszkodik Walter Katalinhoz, noha az utasok és politikai szövetségesei is követelték a vezető távozását.

Walter Katalin és Karácsony Gergely Fotó: Magyar Nemzet

A buszsofőröket feleennyiért is kirúgják...

A napokban a cikk írója a budapestiek véleményét kérdezte a történtek kapcsán. A rengeteg megkérdezett ember között sokféle véleményt hallani, de csupán egyetlen volt, aki azt mondta szaladva, a kérdést hallva, hogy ő kitart Karácsony Gergely és a BKK-vezér mellett... 

Íme videónk néhány megszólalóval:

Természetesen sokan nem akarnak nyilatkozni, de a legizgalmasabb beszélgetés egy buszvezetővel történt, aki sem nevét sem arcát nem kívánta vállalni érthető okokból, de elmondta véleményét a vezérigazgatója kijelentése kapcsán.

A buszsofőröket feleennyiért kirúgják. Fotó: Shutterstock

A tisztesség azt kívánta volna, hogy mondjon le. Nálunk úgy van, hogy egy ilyen beszólás, sértés, vagy csak ha emelt hangon szólunk az utashoz, ennyi már elég és ki is vagy rúgva. Volt olyan eset, hogy egy kollégát megfenyegettek, aki kiszállt a buszból és megkérdezte a srácot, hogy mi lenne, ha én is megfenyegetnélek? Csak ennyit csinált és kirúgták. A BKK-vezér meg megengedhet magának egy ilyet? Én egy másodperc alatt repülnék, ha a hangosbemondóban pulykának hívnám az utasaimat...

A sofőr hozzátette, hogy itt senki nem fog beszélni őszintén, mert mindenki félti az állását. Majd a társa felé mutat, aki szintén nem mert megállni nyilatkozni.

De ha nem is rúgják ki, minimum, hogy az év végi prémium az ugrott, az garantálva, esetleg rosszabb járatot kap, de mindenféleképpen büntetést kap. Senki nem mer szólni, mert nem keressük a bajt. Valójában demokrácia van, de csak olyan módjával demokrácia ez...

Hozzátette még, hogy mindenért a buszsofőröket teszik felelőssé. Ha eltűnik valami, ha megkarcolja valaki a buszt, ha bármi történik, mindenért a sofőr fizet, nem beszélve a vegzatúraszerű belső ellenőrzésekről. Szerinte a BKK emiatt nem talál embert a buszokra, mert ilyen feltételek mellett senki nem dolgozik örömmel.

Mindenért a buszsofőröket teszik felelőssé. Fotó: BKK

Lepulykázta az utasokat

A botrány egyik kiváltó oka Walter Katalin sajtóbeszélgetésen elhangzott megdöbbentő kijelentése, miszerint az utasok véleményét nem kérdezték meg a járatritkításról, mert az olyan lenne, mintha "hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele". A nyilatkozat országos felháborodást váltott ki, és az utazóközönség, valamint politikai szereplők egyaránt követelték Walter Katalin lemondását. A vezető megjegyzése sértőnek és elfogadhatatlannak minősült, ugyanakkor Karácsony Gergely nem hozott lépéseket a felelősségre vonás érdekében, holott ahogy láthatjuk egy mezei buszvezetőt fele ennyiért is kirúgnak. 

Lepulykázta az utasokat. Fotó: Wintermanter fb

A fővárosiak is látják a kettős mércét és a következmények nélküliséget

A többi megkérdezett is pontosan látja, hogy milyen politikai sunnyogás megy az ügy kapcsán:

Ha a másik oldalról követelik állandóan, hogy miért nem mond le ez a fideszes, meg az a fideszes, akkor itt mi ez a kettős mérce, mennie kell ez nem kérdés.

- mondta János. Szerinte Walter Katalinnak azonnal mennie kell, ez a felháborító kijelentés nem maradhat következmények nélkül.

Azonnal mennie kell János szerint. Fotó: Fügedi Richárd

Ilyen hangnemet nem engedhet meg az emberiség ellen. Miféle dolog ez? Dehát, mint tudjuk ismerjük a baloldalon lévők soha nem mondanak le.

 - panaszolta István, aki szerint a baloldalon mindig következmények nélkül maradnak az ilyen botrányok.

A baloldal nem vállaja tettei következményét István szerint. Fotó: Fügedi Richárd

 





 





Ezeket olvastad már?
Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás