„A budapestiek nem vágásérett pulykák" – Vitézy Dávid reagált a a BKK vezérigazgatójának botrányos kijelentésére

Felháborító kijelentést tett a BKK vezérigazgatója a budapesti emberekről.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.01.25.
Módosítva: 2024.01.26.
vezérigazgató karácsony Gergely Karácsony Gergely Vitézy Dávid botrányos

Mint arról korábban a Metropol beszámolt, pénteken és hétfőn „főműsoridőben” ritkította járatait a BKK. A cég közleményben magyarázkodott, Karácsony Gergely előbb letagadta, majd beismerte – a budapestiek pedig dühösek. De itt nem ér véget a botrányos nyilatkozatok sora.

Az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha »hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele«

– ezt mondta a 24.hu tudósítása szerint Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója ma azon a zárt sajtó-háttérbeszélgetésen, ahol a járatritkításokat és az egyeztetések elmaradását próbálták valahogy kimagyarázni. Megint titokban, zárt ajtók mögött – írta Vitézy Dávid felháborodottan Facebookra feltöltött posztjában csütörtökön.

Egész egyszerűen fel sem foghatom, hogy egy utasok milliót szállító közszolgáltató első számú vezetőjének szájából hogy hangozhat el egy ilyen mondat. Emberek vagyunk, Budapest az otthonunk, a közösségi közlekedéssel iskolába, munkába és szórakozni járunk. A budapestiek nem vágásérett pulykák, akik jobban teszik, ha beletörődnek a sorsukba, mert jön a hálaadás – vagy épp ezúttal a járatritkítás. Ilyet nemcsak egy felelős vezető nem mondhat, hanem egy minimális empátiával rendelkező személy sem

– folytatta Vitézy.

Ha ez a mondat tényleg így elhangzott, a BKK vezérigazgatójának távoznia kell a posztjáról. Karácsony Gergely főpolgármesternek pedig elnézést kell kérnie a budapestiektől, és azonnal visszavonni a járatritkításokat – írta Vitézy Dávid bejegyzésében.

 

 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás