Wintermantel Zsolt: Karácsony Gergely Draskovics Tiborral együtt fúrta meg a Budapest-bérletet!





Kérdezze már meg valaki, vajon miért nézi hülyének a budapestieket? – tette fel a kérdést közösségi oldalán a fideszes politikus a főpolgármesterrel kapcsolatban, a Budapest-bérlet megszüntetésének csörtéjében.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.01.04.
Módosítva: 2024.01.10.
Budapest-bérlet Wintermantel Zsolt Karácsony Gergely

„Napok óta jöttek-mentek az információk a Budapest-bérlettel kapcsolatban – kezdte Wintermantel Zsolt. – Karácsony Gergely nagyon sajnálkozott és természetesen, mint mindig, most is a kormányra mutogatott. Hangosan és látványosan. Ezzel szemben a nyilvánosságra került információk alapján kiderült: Karácsony Gergely, Gyurcsány bizalmi emberével, Draskovics Tiborral együtt fúrta meg a Budapest-bérletet” – részletezte a legfrissebb információkat a Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

WINTERMANTEL Zsolt
Wintermantel Zsolt szerint a főpolgármester és Draskovics maga idézte elő a bérlet megszűnését / Fotó: Soós Lajos

A jobboldali politikus néhány tényt is felsorakoztatott a Budapest-bérlet megszüntetésének hátteréről: 

  • Karácsony Gergelyéknek nyilvánvalóan tisztában kellett lenniük azzal, hogy az együttműködést szabályozó szerződés tavaly december 31-én lejár. 
  • Nyilvánvalóan tisztában kellett volna lenniük azzal, hogy ebben a szerződésben olyan fontos jogosítványok vannak Budapest részére, amelyek elvesztése stratégiai hiba a városvezetés részéről, elég ha a menetrendi vétóra, vagy a bérletek elfogadására gondolok. 
  •  Egészen nonszensz, hogy az esetleges meg nem hosszabbításról egy internetes portálon megjelenő hírből, néhány nappal a szerződés lejárta előtt értesülünk csak! 
  •  Egészen addig – minden jel arra utal – a főváros az égegyadta világon semmit nem csinált a szerződés meghosszabbítása érdekében
  • Jó ha tudjuk, hogy 2020-ban, ‘21-ben, ‘22-ben és ‘23-ban 7,4 milliárd forintot kellett fizetnie a fővárosnak a MÁV-HÉV és a Volán által nyújtott szolgáltatásokért. 
  • Négy év változatlan díj után jövőre 8,6 milliárd lett volna a fizetendő összeg, amit nem írtak alá, tehát 1,2 milliárd forint növekedés (ami az infláció töredéke) miatt dobta el a főváros a további együttműködés lehetőségét, teljességgel veszélybe sodorva a Budapest-bérlet további fenntarthatóságát. 

Kérdezze már meg valaki ettől a magasra és vékonyra nőtt, kényszeresen vigyorgó hazudozótól, vajon miért nézi hülyének a budapestieket?

– tette fel a kérdést Wintermantel.

Eddigi formájában megszűnhet a Budapest-bérlet? / Fotó: Máthé Zoltán

Karácsony összevissza beszél

„A pénzügyi vitáknak, amik felmerülnek, semmi közük a Budapest-bérlethez” – ezt maga a főpolgármester jelentette ki korábban az üggyel kapcsolatban. Azonban miután a sajtóba kipattant levelezésből kiderültek a fentiek, azaz hogy Karácsony és Draskovics Tibor fúrták meg a Budapest-bérletet, a főpolgármester most már azt állítja, hogy a kormány forrásokat von el a budapesti közlekedéstől.





 





A dosszié további cikkei
Ezeket olvastad már?
"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás