„Fel sem lehetett ismerni az arcocskájukat”: nem nyugszik a hélium miatt kínhalált halt csöppségek anyukája





Ezt a fájdalmat nem lehet feldolgozni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.30.
hélium tragédia anyuka gyerek

Vannak az életben olyan tragédiák, amelyeken nem tudja túltenni magát egy ember. A halál a legtöbbünk számára félelmetes és riasztó, és mivel nem tudjuk pontosan, mi történik utána szeretteinkkel, a gyász sokaknál egész életre szól. Egy szülőnek éppen ezért kimondhatatlanul fájdalmas elveszítenie a gyermekét, és olyan sebeket hagy maga után a hiány, amelyek sosem gyógyulnak. Suzie Dudas két gyermekét veszítette el egyetlen napon, de azóta sem érti pontosan, mi történt. 

gyertya gyász
Két gyermeket vesztett el egy napon az édesanya Fotó: Pexels

Suzie Dudas két csodálatos gyermek születése után elvált férjétől. Bár házasságuk megromlott, azért igyekeztek ápolni a jó viszonyt a gyerekek miatt. A tragikus napon éppen apás hétvége volt, így tehát a volt férj megjelent az anyukánál, beültette a kocsiba a két kislányt, és elindult. Ez volt az utolsó pillanat, amikor az anya utoljára látta élve a gyermekeit.

A kilencéves Zale és a hétéves Saxon édesapjukkal egy családbaráthoz mentek. A háznak van egy nagy medencéje, és a terv az volt, hogy ott fognak játszani a kicsik. A férfi barátja búvárkodott, ezért volt otthon a búvárok által használt palack, amely rendszerint oxigént és egy kis héliumot tartalmaz. Most azonban csak héliummal volt megtöltve, amit a gyermekek nem tudtak. Ameddig az apuka bent volt a barátjával, a kislányok úgy döntöttek, hogy búvárkodni fognak. A palackkal tehát beugrottak a medencébe, és belélegezték a héliumot.

A gáztól azonban a gyerekek elvesztették az eszméletüket, és a víz alatt megfulladtak. Az apa – amikor észrevette, hogy mi történt – azonnal kihúzta a medencéből a gyermekeit, és megkezdte az újraélesztést. Suzie így emlékezett vissza a szörnyű napról:

Amikor felvettem a telefont, senki nem volt a vonalban, de hallottam, hogy a háttérben azt kiabálják, hogy kezdjék meg az újraélesztést. Leraktam, majd felhívtam a barátunkat, aki elmondta, hogy a gyerekek belefulladtak a medencébe. Azonnal kocsiba ültem.

Amikor pár nap múlva meghaltak, felfogtam a tényt, de nem akartam elfogadni. Irreális volt látni, hogy mennyire kidülledtek a gyerekeim szemei. Fel sem lehetett ismerni az arcocskájukat

– mondta, amit a Mirror emelt ki. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás