„Az nem lehet, hogy nem mentik meg!” – Valóra vált a nagybeteg kislány álma, játszótér költözött a kertjükbe





Leukémiával küzd a kis Hanni, akinek leghőbb vágya, hogy gondtalanul mulathasson a játszótéren, ám egyelőre még nem mehet közösségbe. Az álom valósággá vált, ugyanis attól, hogy ő nem mehet a játszótérre, a játszótér még „elmehet” hozzá.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2023.11.29.
Módosítva: 2023.11.29.
játszótér leukémia Gyerekbetegségek álom gyógyulás

Hanni még kétéves sem volt, amikor egy súlyos betegséggel, a leukémiával kellett szembenéznie. A mindig mosolygós, örökmozgó kislány és családja idilli élete percek alatt pokollá változott.

Hannit kétszer is kopaszra kellett nyírni a kemoterápia miatt (Olvasói fotó)

Hannin egyik este kiütésszerű foltokat vettem észre, és mivel aggódó anyuka vagyok, azonnal bevittem az ügyeletre

– kezd bele történetükbe Barbara. Előbb vért vettek a kislánytól, majd nagyjából húsz perc múlva közölte az orvos, hogy a gyermek leukémiás. A szentesi édesanyát letaglózta a gyors diagnózis, annyira sokkos állapotba került, hogy csak homályosan emlékszik az eseményekre,

„Teljesen kétségbeestem és csak azt kérdezgettem az orvostól, hogy ugye meg tudják gyógyítani?

– idézi fel az édesanya, aki máig nem érti, hogyan volt képes végigcsinálni ezt az emberpróbáló időszakot. Hannit mentővel vitték Szegedre, ahol tovább vizsgálták, és néhány nap múlva megkezdték a kezelését. A kislány betegsége, a leukémia, vagyis a fehérvérűség a vérképző rendszer rosszindulatú megbetegedése, amit kemoterápiával lehet gyógyítani.

Ezekkel a foltokkal vitte Barbara az ügyeletre a kis Hannit (Olvasói fotó)

Rettenetesen ideges voltam, továbbra is csak azt hajtogattam, hogy ugye megmentik? Hogy az nem lehet, hogy nem mentik meg! Másnap egy orvos elmondta, mi vár ránk, és néhány nap múlva meg is kapta az első kemoterápiás kezelést

– eleveníti fel az édesanya a szörnyű emlékeket. Hanni és a család nagyjából nyolc hónapon át járta a kórházat, a kezelések között maximum 1-2 napot tölthettek otthon. Az is előfordult, hogy hiába mentek haza, felszökött a kislány láza, és vissza kellett vele menni a kórházba.

„Az eleje volt a legnehezebb mindkettőnknek. Hanninak le kellett szokni a cumiról, ráadásul a tejitaltól is eltiltották”

– magyarázza Barbara, aki azt is elmesélte, Hanni képtelen volt inni, így csöveken keresztül kapta a folyadékot, ráadásul a gyógyszerek szedésével is meggyűlt a baja.

A szteroidok miatt felpüffedt Hanni arca, ráadásul újra kellett tanulnia járni, mert nem bírt lábra állni. Sajnos a szteroid mellékhatásaként dühkitörései is voltak, előfordult, hogy fájdalmat okozott magának

– meséli az édesanya, aki rettenetesen nehezen élte meg, hogy szenvedni látja gyermekét. Barbara úgy próbálta kezelni a helyzetet, hogy nem gondolkodott a jövőn, mindig csak az aktuális nap lebonyolítását tűzte ki célul maga elé.

Hanni már karácsonyi lázban ég, sülnek a mézeskalácsok (Olvasói fotó)

Hanni esélyei nagyon jók, jelenleg gyógyszer formájában kapja a kemoterápiát, ám hosszú éveknek kell eltelnie ahhoz, hogy gyógyultnak nyilváníthassák. A hároméves Hanni jelenleg nem járhat közösségbe, ám a mozgásra és a friss levegőre nagy szüksége van, így édesanyja a Ments Éleletet Közhasznú Alapítvány segítségét kérte, akik a Váltsd Valóra Te is Egy Beteg Gyerek Álmát programon keresztül lehetővé tették, hogy valóra váljon Hanni álma. Az alapítvány programja igen sikeres, eddig több száz álmot váltottak valóra álomvarázslóik jóvoltából.

Hanni odavan a játszótérért  (Olvasói fotó)

Borzasztóan boldog, alig lehet behívni, annyira tetszik neki

– meséli hálás szívvel az édesanya, akinek leghőbb vágya, hogy gyermekét boldognak lássa. Hanni édesanyja többször találkozott már olyan szülőkkel, akiknek a gyereke visszaesett, így sokat aggodalmaskodik.

„Ha meglátok valamit rajta, azonnal rohanunk az ügyeletre. Nem is nagyon merem másra bízni, mert százszázalékos figyelmet akarok neki adni

– fogalmazza meg Barbara, aki párjával hatalmas szeretetben neveli a kis Hannit, ám akkora megrázkódtatást okozott nekik a kislány betegsége, hogy nem terveznek újabb gyermeket vállalni. Ugyanakkor végtelenül hálásak minden segítségért. Ha te is támogatnád a családot, itt megteheted.





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás