„Nekem ilyen sors jutott!” – Egy év alatt veszítette el édesapját, párját és hétéves kisfiát Edina





Egy év alatt három szerettét vesztette el egy vásárosnaményi családanya. Edina az édesapja halála után tavasszal a párját is eltemette, ami miatt akkor még hat gyermekével kellett az édesanyjához költöznie. Október 29-én a leukémiában szenvedő, hétéves kisfia adta vissza lelkét a Teremtőnek.



Megosztás
Szerző: Kóré Károly
Létrehozva: 2023.11.20.
gyerekhalál tragédia leukémia betegség

Edina élete tragédiák sorozatától sújtott. Januárban elhunyt az édesapja, néhány hónappal később pedig a szerelmét, az élettársát, a legkisebb gyermeke apját is el kellett temetnie. A leukémiában szenvedő, hétéves kisfia szervezete október 29-én adta fel a harcot.

Dominik
Edina
Leukémia
Dominik hétévesen halt meg – Olvasói fotó

2021. szeptember 28-án Dominik belázasodott, ezért elvittem a háziorvoshoz, aki csupán egy vírusos fertőzésre gyanakodott. A barátnőm javaslatára kikönyörögtem, hogy beutalják egy sürgősségi hasi ultrahangos vizsgálatra, ugyanis egyáltalán nem evett, de rengeteget aludt. Kiderült, hogy a gyermeknek a mája és a szíve is megnagyobbodott

 – emlékezett vissza a családanya.

– Október 2-án már a debreceni sürgősségi gyermekbelgyógyászaton kezelték Dominiket, ahonnan napokkal később átutaltak bennünket a hematológiára, ahol megkezdték a féléves kezelést. 2022 júniusában hazaengedtek bennünket – emlékezett vissza Edina.

Alig egy évvel később, 2023. május 10-én a leukémia kiújult, immár súlyosabb formában. Dominik elviselhetetlen fájdalmakat élt át, főleg a feje miatt szenvedett. A kisfiú háromszor is bekerült az intenzív osztályra, az utolsó alkalommal, augusztus 15-én újra kellett éleszteni, de a szervezete még mindig elég erős volt. A gyermek szeptember 18-án agyvérzést kapott, ezért az orvosok eltávolították a koponyacsontja egy részét. Néhány héten belül a sztrók kétszer megismétlődött.

A kórházban október 29-én, 0 óra 41 perckor a kisfiam meghalt.

Egy szájról olvasni képes pszichológus rendszeresen látogatta Dominiket. A kisfiú egy idő után az intubálástól már nem tudott rendesen beszélni. Egy alkalommal videóhívásban elmondta, mit üzen a kisfiú Edinának: „Anya, ne sírj, légy erős, nekem mennem kell!”

„Néhány hónappal a párom halála után el kellett jönnünk a cigándi lakásunkból. Ezért költöztünk az édesanyámhoz Vásárosnaményba júniusban, akkor még Dominikkal együtt a hat gyermekemmel. A beteg kisfiam számára el is kezdtük kialakítani a sterilszobát” – mondta a Metropolnak Edina.

Sokan kérdezik, hogy vagyok képes ennyi fájdalmat elviselni. Csak annyit tudok mondani, hogy nagyon nehezen. Pláne, ha abba is belegondolok, hogy 2018-ban a koraszülöttként világra jött kislányom halt meg egy hónapos korában

 – mesélte a családanya.

Edina csak külön kérdésre mondta el, hogy a testvérén és az édesanyján kívül nincs segítsége, pedig öt gyermekről még mindig gondoskodnia kell. A legnagyobb fia már családot alapított, neki a saját feladataival kell foglalkoznia.

Évek óta nem dolgoztam, hiszen otthon kellett lennem Dominikkal. Mostanában bemegyek a munkaügyre, hogy regisztráltassam magamat álláskeresőként. Szeretnék a közelben elhelyezkedni, de kénytelen vagyok elfogadni, hogy a térségben alig akad álláslehetőség, tehát szinte biztos, hogy közmunkás leszek. Az alacsony jövedelmet is meg kell becsülnöm, nekem ilyen sors jutott

– magyarázta Edina.

„Az anyukámnak saját részlege van, mi pedig a gyerekekkel most egy szobában alszunk hatan. Az ülőgarnitúrán én alszom a két kisebb gyerekkel, a franciaágy pedig a három nagyobbé.”





 





Ezeket olvastad már?
Készüljünk Anyák napjára saját készítésű csokorral!

Készüljünk Anyák napjára saját készítésű csokorral!

Ismét gázolt a vonat, elesett a vasút Debrecen felé

Ismét gázolt a vonat, elesett a vasút Debrecen felé

Balesetveszélyes volt Karácsony kampányplakátja, letépték a feldühödött járókelők

Balesetveszélyes volt Karácsony kampányplakátja, letépték a feldühödött járókelők

A férfiak csak ne gyászoljanak hetekig – eltemette újszülött babáját, kirúgták az édesapát

A férfiak csak ne gyászoljanak hetekig – eltemette újszülött babáját, kirúgták az édesapát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás