Zárd be az ajtókat és az ablakokat! Főként Budapesten!





Maradj otthon, és a kora esti óráktól kerüld az utcákat!



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.07.24.
óvintézkedés szúnyoggyérítés Budapest Pesterzsébet

A következő néhány napban nem javasolt, hogy a szabadban töltsd az estéid.

Az ajtókat és az ablakokat is javasolt becsukni szúnyogirtáskor. (Képünk illusztráció) Fotó: Turbéky Eszter

Július 24–25–26. este 20 órától, illetve eső, szél vagy nem megfelelő időjárási viszonyok miatt július 27–28. este 20 órától Budapest XX. kerületében gyérítik a szúnyogokat.

A földi szúnyoggyérítés egész Pesterzsébetet érinti az adott időszakban, olvasható Pesterzsébet Önkormányzatának tájékoztatásában.

Ezúton értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy Budapest, XX. kerület belterületén, földi úton történő szúnyoggyérítésre kerül sor ULV (hidegköd) képzéssel

– hívták fel a figyelmet.

A Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer használata miatt több javaslatot is tettek, melyet mindenképpen érdemes betartani:

1. A szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt időben összegyűjteni vagy teljesen letakarni.

2. A kezelés alatt és azt követő legalább egy órában javasolt az ablakok és az ajtók zárva tartása. Fontos emellett, hogy a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolják.

3. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt erősen ajánlott alaposan megmosni.

4. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

5. Fontos továbbá, hogy a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó természetes vagy mesterséges vízgyűjtőket.

A szúnyoggyérítés akkor lehet hatékony, ha az ott élők betartják a szükséges óvintézkedéseket, ezzel megelőzve a szúnyogok elszaporodását.

Dangerous,Malaria,Infected,Culex,Mosquito,Bite,,Leishmaniasis,,Encephalitis,,Yellow,Fever,
Egyre több kellemetlenséget okoznak a szúnyogok. (Képünk illusztráció) Fotó: nechaevkon

A katasztrófavédelem korábban közölte, hogy a pesterzsébeti irtást megelőző héten (július 17–23.) több megyében, több ezer hektáron zajlott a gyérítés.

A héten Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében lesz szúnyoggyérítés 41 ezer hektáron. Összesen 176 településen lehet majd találkozni a földi permetezést végző járművekkel a késő esti, éjszakai órákban.

Tavasz végén, nyár elején az ország nagy részén alakult ki komoly szúnyogártalom, amit a folyók kisebb áradása és a csapadékos időjárás okozott. A katasztrófavédelem által koordinált szúnyoglárvák elleni biológiai védekezés áprilistól folyamatos volt, majd májusban megkezdődött a kifejlett szúnyogok gyérítése is. A védekezés célja a lakóövezetekben elfogadható szintre csökkenteni a szúnyogok számát, több régióban rendszeres beavatkozásokra volt szükség

– írták.





 





Ezeket olvastad már?
Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

„Az a szomorú, ha segítségért kiáltasz, akkor sem jönnek oda” - forrnak az indulatok, miután elszabadult a pokol az 1-es villamos megállójában

„Az a szomorú, ha segítségért kiáltasz, akkor sem jönnek oda” - forrnak az indulatok, miután elszabadult a pokol az 1-es villamos megállójában

Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás