A top 5 természetes szúnyogriasztó: ezek a növények elűzik a vérszívókat





Mutatunk néhány növényt, amelyekkel távol lehet tartani a szúnyogokat.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.06.25.
Módosítva: 2023.06.25.
szúnyog illat olaj

Létezik néhány különleges tulajdonságokkal rendelkező növény, amelyek segítenek elűzni a szúnyogokat és más rovarokat is. Az illatuk, az olajuk vagy az alkotóelemeik révén sikeresen védelmezik a kertet, a teraszt vagy akár a bőrünket a szúnyogokkal szemben. 

Dangerous,Malaria,Infected,Culex,Mosquito,Bite,,Leishmaniasis,,Encephalitis,,Yellow,Fever,
Fotó: Nechaevkon

Top 5 szúnyogriasztó növény

bazsalikom
Bazsalikom Fotó: Pexels

A bazsalikom rendkívül népszerű az olasz konyhában, de kevesen tudják, hogy a szúnyogok ellen is hatásos lehet. Ha a palántát rendszeresen megmetsszük, akkor nemcsak gyorsabban fog nőni, hanem az illata is intenzívebb lesz, így a hatása még erőteljesebb lehet.

A citromfű nemcsak a szúnyogokat riasztja el, hanem más rovarokat is, mint például a szúnyogok táplálékforrását, a szúnyoglárvákat. Ezenkívül a citromfű leveleinek erős illata nyugtató hatással lehet az emberekre is. A koktélokba a menta mellett gyakran használt ízesítő, de mielőtt beletennénk, mindenképpen mossuk meg alaposan.

A rozmaring az ételnek nagyon finom ízt ad, és a szúnyogokat is távol tarthatja. Erőteljes illatát nem szeretik a vérszívók, így nagy ívben elkerülik a rozmaringtövek környékét. Éppen virágzó ágacskái mindamellett, hogy elriasztják a szárnyas rovarokat, még mutatós asztaldíszként is működhetnek.

Fotó: Pixabay

A levendula nemcsak szép és illatos virágokat hoz létre, de a szúnyogokat is távol tartja. Ezenkívül a levendulaolajnak nyugtató és stresszoldó hatása van, és segíthet a jó alvásban. Amennyiben a szokványos szúnyogriasztó szprék szagát nem szeretjük, akkor levendulás olajjal is bekenhetjük a bőrünket, ami teljesen allergénmentes.

A büdöske vagy bársonyvirág nevéhez hűen elhajtja a rovarokat. Az apró és leginkább élénksárga őszirózsaféle erős szaggal rendelkezik. Érdemes belőle egyéb növényeink közé is ültetni, hogy a kártevők ne jelenjenek meg.

További szúnyogriasztó növényekért látogasd meg a Lakáskultúra oldalát.





 





Ezeket olvastad már?
Hallottál már a Peach Fuzzról? Így dekoráld az otthonod az év színével!

Hallottál már a Peach Fuzzról? Így dekoráld az otthonod az év színével!

A kutyádra is ráférne a diéta? Itt a módszer!

A kutyádra is ráférne a diéta? Itt a módszer!

Felismered, melyik sorozatról van szó?

Felismered, melyik sorozatról van szó?

Ezzel az egyszerű trükkel örökre elűzöd a csigákat a kertedből

Ezzel az egyszerű trükkel örökre elűzöd a csigákat a kertedből

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás