Ilyen sem volt még: ma olyan időd lesz, amilyet te akarsz!





Tavasz vagy nyár? Ma eldöntheted, hogy melyiket választod!



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.07.18.
évszak kettősség időjárás Magyarország

A több napon át tartó folyamatos kánikula után most még rá tudott tenni egy lapáttal az időjárás. Leesik az állad attól, ami jön!

Meglehetősen vegyes időjárásra kell számítanunk (Képünk illusztráció) Fotó: Pixabay.com

A mai nap folyamán olyan vegyes időjárással lesz dolgod, amilyet idén még biztosan nem láttál. Több évszakból választhatsz ugyanis.

Ha lemaradtál a trópusi utazásról, most az országhatáron belül is megteheted. Magyarország déli részén ugyanis ma 35 fok körüli forróságra számíthatsz. Szeged környékén például 34 fokos a levegő hőmérséklete.

Ha inkább a hűvösebb, tavaszi időjárást részesíted előnyben, inkább az ország északi, északkeleti felét válaszd. Ott a hőmérséklet 25 fok körüli lesz majd. A Mátra egyes részein akár 20 fok is lehet.

Abban az esetben, ha nem tudod eldönteni, hogy a nagy meleget vagy az enyhébb időjárást válaszd, az ország nyugati, északnyugati felére utazz, ahol 30 fok körül alakul majd a nappali hőmérséklet.

A következő néhány napban ez a két évszak mindenképpen előfordul Magyarország területén.

Kedden egyébként sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk, néhol záporokkal, zivatarokkal tarkítva. A melegebb országrészeken 30–37 fokos hőség, délen kifejezetten forróság lesz.

Északnyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet szerdán. Több hullámban érkezik majd zápor, zivatar. Egyes országrészeken heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. A hőmérséklet 34 fok körül alakul.

Csütörtökön napsütötte, ugyanakkor gomolyfelhős nyaralóidőre készülhetünk. Csak elszórtan alakul ki zápor, zivatar. A hőmérséklet a kánikulából 29 és 34 fok közé szelídül – írta meg a Köpönyeg.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás