Csaknem 400-szor riasztották a tűzoltókat a hétfő esti vihar miatt





A katasztrófavédők figyelmeztetnek a veszélyekre.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.07.18.
Módosítva: 2023.07.18.
tűzoltó katasztrófavédelem vihar

Hatalmas pusztítást okozott a hétfő esti vihar az ország északi és keleti régióiban. A tűzoltókat Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe riasztották a legtöbbször, összesen 394 helyen volt szükség a beavatkozásukra.  

Fotó: Varga György

Zömében az erős szélben kidőlt fákhoz, letört hatalmas ágakhoz hívták a katasztrófaelhárítókat. 22 épületben keletkeztek károk, vagy a szél bontotta meg a tetőszerkezetüket, vagy fák dőltek rájuk, és ez okozott károkat. Miskolcon egy gimnázium tetejét bontotta meg a szél, Poroszlón a református templom teteje sérült meg 50 négyzetméteren. Mátraterenyén a szél megbontotta egy családi ház tetejét, a lehulló darabok pedig az előtte parkoló autót is megrongálták. Három családi ház lakhatatlanná vált: Kazáron, Ózdon, és Magosligeten egy-egy családi ház tetejét a vihar annyira megrongálta, hogy az ott élők kénytelenek voltak elhagyni otthonukat. Összesen 15-en találtak menedéket közelben élő rokonaiknál.

Mivel sokan csak kedd reggel észlelték a keletkezett károkat, ezért még mindig érkeznek bejelentések a katasztrófavédelemhez. 150 beavatkozás jelenleg is folyamatban van, a legtöbb Debrecenben és környékén. Vihar után érdemes körbejárni az otthonunkat és felmérni a keletkezett károkat. Ha sérült a közműhálózat, értesíteni kell a szolgáltatót, azonban az elszakadt elektromos vezetéket nem szabad megközelíteni, ilyen esetben azonnal a 112-es segélyhívón kell jelenteni az esetet – figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás