Heti top 5: Nyilvánosságra kerültek a Titan utasainak utolsó üzenetei, egy kígyót fotóztak le a Margit híd budai hídfőnél...





Eseménydús héten vagyunk túl, mutatjuk melyek voltak a legnépszerűbb témák a Metropolon.



Megosztás
Szerző: Sz.D.
Létrehozva: 2023.07.15.
Duna Titan kígyó nyugdíjas pénz

A Titan 75 perccel indulása után, nagyjából 1700 méteres mélységből küldte első és egyben utolsó szöveges üzenetét. Ebben a kapitány, Stockton Rush arról írt, hogy a fedélzeten minden rendben van és terv szerint haladnak a Titanic roncsa felé. A merülőhajó szöveges üzenetekkel kommunikált az őt szállító és vízre eresztő hajóval, a Polar Prince legénységével. A központi vezérlőteremből irányították a mini-tengeralattjárót. A tragikus merülésre június 18-án került sor, az aznapi üzenetváltásokat mos tették közzé. A Polar Prince csapata 9.50-kor újból kapcsolatot próbált létesíteni a Titannal. Válasz már nem jött. 

Üzenetét nem fogadták, frissítse a rendszert

 – ennyi volt a reakció.

Az utolsó üzenet hét perccel később, 9.57-kor hagyja el a Polar Prince-t. Ebben könyörögnek a Titan legénységének, hogy jelentkezzenek és azonnal jöjjenek fel a felszínre.

A búvárhajó nem válaszolt, darabjai ebben az időpontban már a Titanic orrától néhány száz méterre feküdtek szétszóródva a zavaros tengerfenéken.

Titanic tourist submersible disappear on an expedition to explore the famed shipwreck
Vészjelzést küldtek a Titan szenzorai Fotó: Ocean Gate/Handout

Postai vagy elektronikus úton, havonta kapják meg pénzüket a nyugdíjasok, attól függően, hogy melyik folyósítási formát nevezték meg. Az utalás általában az adott hónap 12. napján, vagy ahhoz legközelebbi munkanapon érkezik. A Magyar Posta az ellátásban részesülőket a kézbesítési napokról rendszerint előző év novemberében tájékoztatja. A postai kézbesítést kérő nyugdíjasok ekkor kapják meg a nyugdíjkifizetési naptárat, amelyben benne van, hogy pontosan melyik napon számíthatnak az ellátásokra. A kifizetési időszak általában az adott hónap 11–14. napjától eltarthat az adott hónap 24–28. napjáig is, a kifizetésre ugyanis nincs egységes szabály. A júliusi nyugdíj is kifizetési naptár szerinti napon fog megérkezni.

Ma kezdik el utalni a júliusban érkező nyugdíjak összegét (Képünk illusztráció) Pixabay.com

Mint arról június 10-én már beszámoltunk, a 19 éves férfi Szentendrénél, a Papszigettel szembeni Duna-szakaszon merült el a vízben. Eltűnése után azonnal riadóztatták a rendőröket.
A férfi testvére szívszaggató üzenetet írta a mentőszolgálat posztja alá: a családanya azért könyörgött, hogy mentsék meg az öccsét.

Kérem szépen, keressék meg az én drága testvérem. Kérem, tegyenek meg mindent, hogy előkerüljön

 – írta a kutató-mentőknek a férfi nővére.

A parton vagy valahol nem sodorta el a víz, nem találták meg? Nézzenek meg minden partot, ahol víz kisodorhatta, kérem nagyon szépen, hozzák nekem haza

 – könyörgött. A kutató mentők azonnal válaszoltak a kétségbeesett nőnek, és biztosították róla: mindent megtesznek, hogy a férfit megtalálják. 

segítségül hívták a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat embereit is. A több tucat szakember órákon keresztül kutatott a Dunában

Hosszú órákon keresztül keresték a fiatal férfit, de egyelőre nem találták meg Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

A nagy forgalmat bonyolító utak mentén létesít bicikliutakat Gajda Péter polgármester. A kispesti önkormányzat az Üllői út teljes vonalát és a Galvani utat tehermentesítő Hunyadi utcát jelölte ki. A helyiek kiakadtak, azóta áll a bál. 

A Fidesz–KDNP kispesti képviselői az első pillanattól jelezték ennek abszurditását a testületi üléseken, kezdeményeztük az újratervezést is, hiszen ennek jobb helye lenne a kertvárosban, de hiába. Fővárosi képviselőként is interpelláltam Karácsony Gergelynek ebben a témában. Kiss Ambrus válaszolta meg azzal, hogy nem akarják elbukni a forrásokat, ezért nem állítják le az egészet. Plusz érveltek azzal is, hogy a szaktárca is jóváhagyta a terveket. Na, de kérem, nem a minisztériumnak kell a lakókkal egyeztetni, hanem a fővárosnak vagy a kerületnek

mondta el a Metropolnak Dódity Gabriella. A fideszes politikus hozzátette: „Akik a Hunyadi utcában élnek, azok meg fognak bolondulni”.

Meglepődhettek azok az emberek, akik a minap villamosra várakoztak a Margit híd budai hídfőnél lévő megállóban, ugyanis egy srác nem mással, mint egy hatalmas kígyóval a nyakában várakozott. A látvány természetesen a kommentelőket is megihlette: valaki szerint magát Lord Voldemortot „utaztatta” a srác a nyakában: 

Lord Voldemort két hét után Magyarországon.

Mások nem értik, miért gond az, ha valaki a kisállatát is viszi magával szórakozni: 

„Most mi a baj azzal, ha viszed a »házikedvenced« magaddal szórakozni?” 

a szürreális látványról fotó is készült.


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás