Nagy öröm éri ma a nyugdíjasokat, megmutatjuk, miért – Videó!





Minden nyugdíjas számára különleges nap lesz a mai.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.07.12.
nyugdíj ez lesz ma nyugdíjas pénz

Postai vagy elektronikus úton, havonta kapják meg pénzüket a nyugdíjasok, attól függően, hogy melyik folyósítási formát nevezték meg. Az utalás általában az adott hónap 12. napján, vagy ahhoz legközelebbi munkanapon érkezik.

Ma kezdik el utalni a júliusban érkező nyugdíjak összegét (Képünk illusztráció) Pixabay.com

A Magyar Posta az ellátásban részesülőket a kézbesítési napokról rendszerint előző év novemberében tájékoztatja. A postai kézbesítést kérő nyugdíjasok ekkor kapják meg a nyugdíjkifizetési naptárat, amelyben benne van, hogy pontosan melyik napon számíthatnak az ellátásokra.

A kifizetési időszak általában az adott hónap 11–14. napjától eltarthat az adott hónap 24–28. napjáig is, a kifizetésre ugyanis nincs egységes szabály. A júliusi nyugdíj is kifizetési naptár szerinti napon fog megérkezni.

Kedvező a 2024-es költségvetés

A kormány háborús időkben is megvédi a nyugdíjasokat, ezt garantálja az elfogadott 2024-es költségvetés.

Jövőre is biztosítjuk az inflációkövető nyugdíjemelést és az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, valamint megvédjük a nyugdíjasok számára különösen fontos rezsicsökkentett árakat is

– fogalmazott Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence közölte: az ukrajnai háború, az elhibázott szankciók, az infláció, az áremelkedések a nyugdíjasokat veszélyeztetik leginkább.

Mi azonban ebben az időszakban nem elveszünk a nyugdíjasoktól, mint ahogy azt a baloldali kormányok tették, hanem igyekszünk még többet adni

– hangsúlyozta.

A nyugdíjasok mellett áll a kormány

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a nyugdíjasok kapcsán egy Facebook-oldalára feltöltött videóban mondta el, hogy:

Amíg nemzeti kormány van Magyarországon nem fogjuk hagyni, hogy háborúba sodorjanak. A békét sürgetjük, az azonnali tűzszünetet sürgetjük és addig is mindent megteszünk, hogy háborús időkben is megvédjük az országot, a magyar családokat, a munkahelyeket, a rezsicsökkentett árakat és a nyugdíjasokat.

Kedvezőbb feltételek

A kormány lehetővé teszi a SZÉP-kártyák felhasználását a hidegételekre 2023. augusztus 1-jétől december 31-ig. Erre korlátlanul lesz lehetőség.

Ebben az időszakban a munkáltatók a SZÉP-kártya-keretet, a 400 ezret további 200 ezerrel megnövelhetik a kedvezményes szabályoknak megfelelően

– mondta el korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A gyógyszerforgalmazókra és a -gyógyszergyártókra vonatkozik a gazdasági akcióterv harmadik pontja.

Mivel ők is részesei az extraprofitadó megfizetésének, ezért 28 százalékról 40 százalékra emeltük náluk a profitadót korábban. Ezért a kormány most arról döntött, hogy július elsejétől a 20 százalékot leírhatják, hogyha kutatásra vagy beruházásra fordítják. A gyógyszergyártók esetén pedig a jövő évtől megfelezzük a profitadót. A jövő évre megfelezett extraprofitadót még egyszer le lehet írni, ha a gyógyszergyártó cégek kutatásra, fejlesztésre vagy beruházásra költik el

– foglalta össze a pontokat Gulyás Gergely.

Ingyenes kertmozi Óbudán

A III. kerületi Budapest Garden kertmoziban a szabad ég alatt élvezhetjük a legnagyobb klasszikusokat, méghozzá ingyenesen.

A vetítések naplementekor kezdődnek, ezért a nyár folyamán apránként változik majd a kezdés, 20 óra és 21 óra között. Mindig csekkold a moziműsort az éppen aktuális kezdési időpontért!

A kertmozi a Budapest Gardenben ingyenes, ennek megfelelően helyfoglalásra sincs lehetőséged. Gyere hamar, hogy tuti jó helyed legyen! A film kezdetéig sem fogsz unatkozni, kiülős helyek és mennyei street food garmadája gondoskodik róla, hogy el tudd ütni az időt a vetítésig.

A filmek általában magyar szinkronnal, felirat nélkül vetítik. Vannak persze kivételek, ilyenkor feltüntetik a moziműsorban, hogy eredeti nyelven játszák a filmet. A kertmozi a homokos „Beach” részen kapott helyet, ami jusson eszedbe, amikor az esti filmnézős öltözéked választod ki.

Július 12-én szerdán este a Jelek című filmet vetítik majd. A vetítés eső vagy vihar esetén elmarad.

A női szolidaritás arcképei

Oksana Briukhovetska képzőművész, író és kutató, aki jelenleg textilkollázsokat készít, a történetmesélés és gyógyítás egy formájaként. Ukrajnában született, Kijevben él és dolgozik, tervezőgrafikusi és képzőművészeti tevékenysége mellett rendszeresen ír művészetről ukrán és nemzetközi lapokban.

A Lehetőségek tere az ő installációiból hozott létre pop-up kiállítást, melyeken a nők játsszák a főszerepet. Nagymamája gyűjteményéből, politikai üzenetet hordozó plakátokból készített a nők szerepvállalását, személyes és közéleti erejét ábrázoló képeket. Ezekkel a történelemre reflektál, arra, ahogy a családi képek egy nagyobb nemzeti és történelmi narratíva részeivé válnak.

A kiállítás július 12. és 15. között délután 16 órától este 21 óráig, július 18. és 20. között pedig délután 14 órától 18 óráig látogatható.

Elképesztő koncert a Puskásban

2019-ben, a Puskás Aréna hangpróbája gyanánt órákon keresztül a Rammstein Deutschland című száma szólt a stadion hangszóróiból. Ilyen előjellel már akkor borítékolható volt, hogy a német zenekar a közeljövőben fellép majd a Puskásban. Azóta eltelt pár év, idén júliusban végre megvalósul a dolog. A látványos pirotechnikai megoldásairól is híres német zenekar július 12-én szerdán is koncertet ad a stadionban, a Europe Stadium Tour 2023 keretén belül. A banda előzenekara a francia Abélard lesz.

Rekkenő hőség lesz szerdán

Szerdán nyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és eleinte csak elszórtan, estétől többfelé várható zápor, zivatar. Kezdetben a délkeleti, majd az északnyugati szél erősödik meg. A nappali hőmérséklet 31 és 37 Celsius-fok közötti rekkenő hőséget tartogat – hívta fel a figyelmet a Köpönyeg.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás