Jövőre Budapesten lesz a világ szeme

Rengeteg világrendezvény és érdekes program lesz jövőre Budapesten, és számos világsztár is eljön a magyar fővárosba.

Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.31.
programok 2023 Budapest

Programokban gazdag új esztendő vár ránk jövőre, Budapest ad ugyanis otthont számos világeseménynek, koncertnek és sportrendezvénynek. A teljesség igénye nélkül összeállítottuk, hova érdemes majd kilátogatni a fővárosban. 

 

A sporté lesz a főszerep: az atlétika legnagyobb versenye lesz Budapesten

Kétség kívül a leginkább várt sportrendezvény jövőre Budapesten az atlétikai világbajnokság lesz, amire többek között az új Nemzeti Atlétikai Központban kerül sor augusztus 19. és 27. között. 

Az atlétika a "sportok királynője", és ennek a legnagyobb eseményén több mint 200  ország kétezer atlétája méretteti meg magát kilenc napon át. 

Ugyanakkor nemcsak a stadionban lesznek versenyek, hanem  hat utcai szakaszon is. A fővárost átszelő maratoni és gyalogló versenyszámok megtekintése ingyenes. Minden nap, minden program izgalmas és emlékezetes pillanatokat ígér.

Az új atlétikai stadion és a magyar atlétika otthona. Fotó: atletika.hu

A focivilág is Budapestre figyel majd

Ugyancsak kiemelkedő esemény lesz a tavaszi Európa Liga-döntő, ami a Puskás Arénában lesz május 31-én. A második számú európai klubfutball-

sorozatnak különös színezetet ad, hogy a Ferencváros még érdekelt: óriási meglepetést okozva megnyerte a csoportját, így "megérte a kupatavaszt". Ha mernénk igazán nagyot álmodni, el tudnánk képzelni akár a döntőben is, valamelyik európai topcsapat ellenfeleként... Ez egy igazán szép álom.

Az autósport szerelmesei se maradnak hoppon, ugyanis egy év kihagyás után a rali Európa-bajnokság is idejön, bár nem Budapestre, hanem Nyíregyházára. De július 21-23. között a fővárosban  is felbőgnek a motorok, mégpedig a Hubgaroringen Mogyoródon, a Forma-1 Magyar Nagydíjon.

Ezenkívül sor kerül még világkupa-viadalra  párbajtőrözőknél és a kardozóknál, valamint lesz vk kajak-kenuban is.

 

Világsztárokkal lesz tele a város

Hat év kihagyás után ismét Budapestre érkezik Robbie Williams, aki európai turnéja keretében lép fel 2023. március 14-én a Budapest Sportarénában. Ugyancsak a Papp László Arénában fog koncertezni Måneskin, aki egy elmaradt 2022-es koncertet fog pótolni a jövő évben. 

A rock szerelmesei se fognak unatkozni, ugyanis a világ egyik leghíresebb zenekara, a Rammstein több mint 10 év kihagyás után ismét tiszteletét teszi a magyar fővárosban júliusban, de itt lesz még Ozzy Osbourne, Deep Purple, és a Depeche Mode is.

Hemzsegni fognak a világsztárok a fővárosban. Fotó: AFP

Az elmúlt évtizedekhez hasonlóan jövőre is lesz Sziget Fesztivál, ahol többek között fellép korunk talán legfontosabb popénekese, Billie Eilish látogat majd el a Hajógyári-szigetre. De fellép még többek között David Guetta és az Imagine Dragons is. A komolyzene-rajongók számára az egyik legnagyobb durranás kétségkívül Hans Zimmer lesz, aki június 5-én lép fel majd a Papp László Budapest Sportarénábna.

 

150. születésnapjára készül a főváros

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójának apropóján egy egész éven át zajló eseménysorozattal készül a főváros. A fővárosi könyvtárakat, mozikat és például a Budapesti Történeti Múzeumot is bevonják majd a programokba, de elkészül majd Budapest nagyregénye is, ami kortárs művekkel, kerületenként igyekszik majd képet adni a városrész aktuális állapotáról. A tervek szerint 60 budapesti intézmény szervez majd valamilyen eseményt. 

A Fővárosi Közgyűlés 1991. március 21-ei döntése értelmében a főváros ünnepnapja november 17., annak emlékére, hogy 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda. 

 

 

 

 

 

Ezeket olvastad már?
Borzasztó baleset Csepelen: tarolt a HÉV

Borzasztó baleset Csepelen: tarolt a HÉV

A nőket sértegető Karácsony-féle jelenség egy férfiöltöző-szagú borzalom – mondja Szentkirályi

A nőket sértegető Karácsony-féle jelenség egy férfiöltöző-szagú borzalom – mondja Szentkirályi

Őrjöngött a légiutaskísérő: ennél rosszabbat nem is tehetnének az utasok

Őrjöngött a légiutaskísérő: ennél rosszabbat nem is tehetnének az utasok

"Az álmomat törte össze" - Ámokfutó vandál garázdálkodott Sashalmon

"Az álmomat törte össze" - Ámokfutó vandál garázdálkodott Sashalmon

Top hírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél-feliratkozás