RETRO RÁDIÓ

„Látszik, hogy jó hangulat lesz” – egyre szépül a Nemzeti Atlétikai Központ





Budapest rendezi jövő nyáron a szabadtéri atlétikai világbajnokságot, melynek helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ. A stadion szépen épül, az átadásra 2023-ban kerül majd sor.



Megosztás
Szerző: FM
Létrehozva: 2022.12.06.
Budapest Baji Balázs

A sportlétesítményt nemrég Csisztu Zsuzsa műsorában mutatták be, a korábbi élsportoló az Eb-ezüstérmes Kozák Lucával, valamint az Eb-ezüstérmes és vb-harmadik, már visszavonult Baji Balázzsal beszélgetett – írja a mandiner.hu.

Nemzeti Atlétikai Stadion
Fotó: Nemzeti Sport

A 2023-as atlétikai világbajnokság augusztus 19-én kezdődik, és augusztus 27-én zárul. A Nemzeti Atlétikai Központban a székek már a helyükön vannak, összesen 35 000 fő befogadására lesz alkalmas a sportlétesítmény. A mobillelátókat a versenyek után elbontják, a helyén pedig közösségi tér és futókörök lesznek, amit az emberek szabadon használhatnak, a belső tér az atlétáké lesz.

Nekem még a gumiborítás hiányzik, de ez is gyakorlatilag itt van körülöttünk felgöngyölve, hamarosan elnyeri a végső helyét, akkor lesz majd igazán atlétikaistadion-hangulata – mondta Csisztu Zsuzsának Baji Balázs.

Az Eb-ezüstérmes, kiváló gátfutó Kozák Lucát is elvarázsolta a stadion.

– Ez az első bepillantásom ebbe a stadionba, nagyon izgatott voltam és nagyon tetszik. Látszik, hogy nagyon szép lesz, ha elkészül, jó hangulat lesz – lelkesedett Kozák Luca.

Bajinak nem ismeretlen terep az atlétikai központ, ugyanis a 2023-as világbajnokság szervezőbizottságának tagja, aki a célegyenes kapcsán egy különlegességre is felhívta a figyelmet.

– A Duna igencsak meghatározza a szél járását. Az építkezések megkezdése előtt sokat mérték az uralkodó szélirányt. Ennek megfelelően lett meghatározva a célegyenes.

A 2017-es vb-n bronzérmet szerző Baji szerint a hazai sportolóknak kiváló tapasztalatszerzési lehetőség lesz a hazai rendezésű világverseny.

– Ez a világbajnokság is azt a célt szolgálja, hogy a szurkolók a lelátókról és a tévén keresztül megismerkedjenek az atlétikával. Másrészt azok a kiváló sportolók, akik a hazánkat fogják képviselni, tapasztalatot szerezzenek, olyan motivációval legyenek felvértezve, amely hosszú évekig kitart majd.





 





Ezeket olvastad már?
Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás