Ma hatalmas örömhír éri a gyermekes családokat





Bár a családi pótlékot már tegnap, vagyis július 3-án elutalták, az várhatóan ma jelenik meg a családok bankszámláján. Postai kézbesítés esetén legkésőbb jövő hét elején érkezik meg a pénz.



Megosztás
Szerző: Z.H.
Létrehozva: 2023.07.04.
családi pótlék száma Balaton

Nagyon sok család várja minden hónapban, hogy megérkezzen a családi pótlék. Nos, az ő számukra jó hírt közölhetünk, hiszen az összeg várhatóan ma, július 4-én már minden jogosult számláján ott lesz. 

csaladi-nap-
Fotó: Juice Dash / Shutterstock

Mennyi a családi pótlék összege?

Az ellátás összege függ a gyermekek számától, és hogy családban vagy egyedülállóként nevelik-e a gyermeket. Emelt családi pótlékot kap az, aki fogyatékos gyermeket nevel.

A családi pótlék havi összege

egygyermekes család esetén 12 200 Ft,

egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 13 700 Ft

kétgyermekes család esetén (gyermekenként) 13 300 Ft

két gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként) 14 800 Ft

három- vagy többgyermekes család esetén (gyermekenként) 16 000 Ft

három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként) 17 000 Ft

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek esetén 23 300 Ft

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket egyedül nevelő esetén 
25 900 Ft

Aki postai kézbesítést kért, július 4-e után 2-4 munkanappal veheti kézhez az összeget.

178 éve született Szinyei Merse Pál

1845. július 4-én született a híres magyar festőművész. A magyar plein air festészet megteremtője, a modern magyar festészet első nagy képviselője a nyugat-európai kortársakkal egy időben fedezte fel a szabad levegő, a napfény festői ábrázolásának problémáját és teremtette meg gazdag színvilágú, realista táj- és portréművészetét. Régi nemesi család sarja, apja Sáros vármegye alispánja, majd főispánja, aki támogatta Szinyei Merse Pál festőszándékát. Egyik legismertebb műve a Majális, amely a Magyar Nemzeti Galériában van kiállítva. 74 évesen halt meg.

Ezen a napon halt meg Habsburg Ottó

FRANCE-AUSTRIA-HUNGARY-PEOPLE-ROYALS
Hasburg Otto és felesége Regina
Fotó: COR/AFP

98 éves korában, 2011. július 4-én meghalt Habsburg Ottó, teljes nevén Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xavier Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius von Habsburg-Lothringen. Politikus, közíró, az Európai Parlament volt tagja, a Páneurópai Piknik egyik kezdeményezője, a Adenauer–Schuman–De Gasperi-féle Európa-eszménynek képviselője és szorgalmazója. Utolsó Habsburg-trónörökös. Évtizedekig igényt formált a trónra, 1961-ben azonban lemondott osztrák trónöröklési jogáról, hogy Ausztriába beléphessen, aminek ez volt a feltétele. 

100 év Balaton, most teljesen ingyen

Érdekel a Balaton története? Akkor ma 19 órától a Várkert Bazárban a helyed, ahol Wettstein Domonkos tárlatvezetést tart egy szabadtéri kiállításon.

Fotó: Metropol

Nyaraló, villa, kutatóintézet, obszervatórium, révállomás, strand… A Balaton több évszázados múltjának csupán 100 éve hány funkciót, felfogást, törekvést és történetet rejthet, és hogyan árulkodnak minderről építészeti emlékei? A tárlatvezetésen a 100 év szezon kiállítás kurátorával együtt ülhetünk fel a „Balaton hullámaira”. A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció itt! A tárlatvezetést követően 19.45-től a kiállításhoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetésre is várnak.

Nem lesz ma strandidő

Nagyon sok megkezdték már a nyári szabadságukat, így közel sem mindegy, hogy milyen az idő. Nos, a köpönyeg.hu számításai szerint július 4-én mindössze 22 fok várható és esőre is számíthatunk. Szerencsére egész napos csapadékra nem kell számítanunk, ám rövid ideig tartó záporok és zivatarok előfordulhatnak. Szerdától már ismét melegszik a levegő, de nem lesz verőfényes napsütés.

Forgalomkorlátozás Budapest több kerületében

Delegáció érkezése miatt július 4-én és 5-én ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Budapest II., V. és IX. kerületében.

Tilos megállni:

2023. július 4-én 16 órától július 5-én 13 óráig a Budapest V., Petőfi Sándor utca 2–4. szám előtt mindkét oldalon.

2023. július 5-én 6 órától 12 óráig a Budapest II.,Ganz utca páros oldalán a Fő utca és a Bem rakpart között.

2023. július 5-én 8 órától 12 óráig a Budapest XI., Ipar utca 5. szám előtt 50 méter hosszan.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás