Csodás sorsfordulat: a híd alól egy albérletbe jutott néhány hét alatt a látássérült Gábor





Gábor fedélnélküliként élt, azonban egyenesbe jött az élete, miután Nagykovácsi összefogott érte. Most dolgozik és még egy albérletet is fent tud tartani, amelyet egy ismerőse szerzett neki.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.04.14.
hajléktalan boldog élet érzelmes történet segítség

A II. kerületből Nagykovácsi felé autózva többen is észrevehették az elmúlt években, hogy egy férfi alszik egy matracon a Hűvösvölgyi Kisvasúti híd alatt. Ez a fiatalember nem más, mint Pantali Gábor, aki most 4 év utcai élet után biztos munkahellyel és fedéllel a feje felett kapott új esélyt az élettől. A látássérült férfi története egy igazán örömteli és inspiráló sztori.

Orbán Eszter és Pantalai Gábor
Orbán Eszter is igyekezett segíteni Pantalai Gábornak Fotó: Olvasói fotó

Gábor élete szomorú fordulatot vett, amikor néhány éve elveszítette a szüleit. Ezután felváltva élt ingyenes és fizetős szállásokon, azonban nem érezte biztonságban magát, ezért úgy döntött, hogy inkább a híd alatt alakít ki magának alvóhelyet. Négy éven keresztül innen járt dolgozni, és itt tengette életét a fiatalember, egészen tavaly decemberig, amikor néhány segítőnek hála, mindent újra kezdhetett. A Ripostnak Orbán Eszter, Gábor egyik felkarolója számolt be a segítségnyújtásról.

Mindannyian láttuk a posztot az interneten, amelyben beszámoltak Gábor helyzetéről, egész Nagykovácsi elkezdett feljárni hozzá és etetni őt. Úgy terjedt a híre, hogy ő a mosolygós, dolgozó fiatalember. Karácsonykor voltak, akik félreálltak kocsival a hídnál és egy kis szaloncukrot vittek Gábornak, aztán a két ünnep között valaki felajánlott egy lakókocsit a lángosossal szemben neki. Ott élt egy rövid ideig, illetve segített az ottani munkákban. Ezután következett a faház és most az albérlet. Ez azért fontos, mert így lesz lakcímkártyája Gábornak, és ezután az önkormányzat is tud majd segíteni neki.

Lakókocsi, faház majd albérlet

A lapnak sikerült megtalálni a most már hétköznapi életet élő Gábort, aki beszámolt az őt érő rengeteg szeretetről. Rámutatott, hogy egyszer egy jólelkű férfi osztott meg róla egy fotót a közösségi médiában, utána pedig rendszeressé váltak a látogatói a híd alatt.

Négy évig éltem a híd alatt, arra azonban sosem gondoltam volna, hogy egyszer ennyire felkarolnak majd engem az emberek. Még most is elérzékenyülök, ha arra gondolok, hogy mennyi kedves ember lakik Nagykovácsiban. Jó érzés volt ezt átélni. Úgy gondolom, biztosan nem segítettek volna, hogyha nem törődtem volna semmivel és ittam vagy drogoztam volna. De látták, hogy tisztán tartom a környezetemet, dolgozni akarok és rendezett ember vagyok

– árulta el Gábor, aki az év végén került a lakókocsiba, ezután pedig egy faházban is élt. Végül pedig március 1-jével beköltözhetett egy albérletbe Nagykovácsiban. Emellett egy ismerősének hála, hétköznapi munkát vállalhatott, ő takarít a völgy Stop Shopja környékén, és mosolyogva, büszkén jár be dolgozni.

Gábor büszkén jár be dolgozni Fotó: Metropol

A célomat én már elértem! A többi hajléktalantársamnak azt üzenem, hogy soha ne adják fel, legyen bennük kitartás, és ők is elérhetnek ide. Én nem ittam, nem is drogoztam, kitartottam, és így sikerült is a célomat elérnem. Nagyon hálás vagyok minden egyes embernek, aki segített nekem talpra állni

– foglalta össze gondolatait a fiatalember.





 





Ezeket olvastad már?
Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Mielőtt bármilyen állatot tartanál, ezekkel nem árt ha tisztában vagy!

Mielőtt bármilyen állatot tartanál, ezekkel nem árt ha tisztában vagy!

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás