Vérfürdőbe torkollott az esküvő, fegyveres rendőrök választották szét a vendégeket

Az ünneplő család több tagja is rács mögött fogja tölteni a karácsonyt, miután a lakodalom emelkedett pillanatában egymásnak estek.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.20.
tömegverekedés

A brit Stokes család nyolc tagja is több hónapos börtönbüntetést kapott, miután egyik rokonuk esküvőjén sikerült egy ötven vendég bevonásával végződő tömegverekedést kirobbantaniuk, és jelentős kárt okozniuk a lakodalomnak helyet adó hotel berendezésében. Az erőszak annyira elharapódzott, hogy végül csak egy nagy létszámú fegyveres egységnek sikerült rendet tennie – írja a Metro.

Fotó: Pixabay

A beszámolók szerint az ismeretlen okból induló verekedés során a felek üvegeket, székeket, asztalokat vágtak egymáshoz, de fogasokat és poroltókat is használtak fegyverként. Az esküvő Warringtonban, a Daresbury Park Hotelben történt, és mikor a pincérek értesítették a hatóságokat, az első hívásra kiérkező rendőröknek vissza kellett vonulniuk erősítést kérni. Ekkor már legalább ötven vendég volt érintett a verekedésben, többen erősen véreztek. A dulakodók így 45 percen keresztül tombolhattak, 16 ezer fontos (7,5 millió forintos) kárt okozva. Végül 30 rendőrautóval érkeztek meg a fegyveres erők, akiknek így sikerült elfojtaniuk a verekedést.

Az esküvőre 150 vendég volt hivatalos, és az elsődleges beszámolók szerint három férfi szóbeli vitája harapódzott el. Azok a vendégek, akik nem vettek részt a verekedésben, rettegve menekültek, de több üveg alkoholt is sikerült ellopnia néhány leleményes meghívottnak a zűrzavarban.

A nyolc Stokesra kiszabott szabadságvesztés 27 naptól 4 hónapig terjed.

A dosszié további cikkei

Top hírekHírlevél-feliratkozás