Te is szeretnéd védeni a környezetet? Ezekkel a környezetbarát ajándékokkal megteheted





A klimaváltozás ellen és a környezetvédelemért mindannyian tehetünk és ajándékokkal másokat is rávehetünk a környezettudatosabb életmódra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.27.
fenntarthatóság

A környezeti változások évről évre egyre jobban érintik a mindennapjainkat. Amelyet az időjárásunkon is tapasztalhatunk, hiszen a nyaraink egyre melegebbek, a teleink pedig egyre hidegebbek. A klímaváltozás ellen pedig mindannyian tehetünk. A környezetvédelem azonban nem csak a civileken, hanem a politikai vezetőkön is múlik, hogy ők is mindent megtegyenek természetünk védelme érdekében.

A klímaváltozás az Antarktiszt is veszélyezteti – Forrás: Pixabay

Netflix-film hatására döbbent rá a környezetvédelem fontosságára

Számtalanszor nem gondolunk bele életünket meghatározó kérdésekbe csak akkor, amikor az a való életben megtörténik velünk vagy amikor látunk róla mondjuk egy filmet, ez történt Leah Stodarttal is. „Mindig mindent megtettem, hogy újrahasznosítsak, energiát takarítsak meg, és olyan kormányzati tisztviselőkre szavazzam, akik komolyan veszik az éghajlatváltozást. De nem értettem a környezet hanyatlásának valódi súlyát, amíg néhány évvel ezelőtt meg nem néztem a Netflixen a Plastic Ocean című filmet” – írja a Mashable. „Mivel azonnal újrafelhasználható vizespalackokat vásároltam magamnak és minden családtagomnak, a vásárlással kapcsolatos gondolkodásmódom drasztikusan megváltozott.”

Milyen eszközökkel tehetünk a környezetvédelemért?

Környezetünk védelmére több téren is figyelhetünk, legyen szó az étkezésről, az okoseszközökről vagy akár a szépségápolásunkról. Az újrahasznosítás kulcsfontosságú.

  • Többször használható szendvicseszacskó: Nagyon sokszor szalvétába vagy alufóliába csomagoljuk a tízórait a gyerekeknek. Azonban ezeket mindennap kidobjuk a szemétbe és szennyezzük vele a környezetet, ráadásul legalább 200 évbe telik, mire teljesen lebomlik. Ezért jó a többször használható tasak, amit akár mosógépben is lehet mosni.
  • Kukoricakeményítős fogkefék: A fogkefénél jobb ajándék nem is létezik, hiszen a fogait az ember mindennap megmossa. Ennél már csak egy kukoricakeményítőből készült fogtisztító eszköz a jobb. A hagyományos fogkeféknek 400 évre van szükségük, mire lebomlanak, míg a kukoricakeményítőből készült fogkefék nyele ennél jóval hamarabb eltűnik.
  • Dobjuk el a hagyományos fogkefét és vegyünk kukoricakeményítőből készítettet, azzal védhetjük a környezetünket is – Fotó: Shutterstock

  • Bite fogkrémdarabkák: Ha már a lebomló fogkefét megvásároltuk, akkor gondoljunk a fogkrémre is, hiszen anélkül nem tudjuk megtisztítani a fogunkat. A tubusos fogrém műanyagból van, ezért érdemes fogkrémtablettákat vásárolni, amelyek tégelyekben kaphatóak, így nem szennyezik tovább a környezetünket.
  • Többször használható arcmaszk: Bár a koronavírus már lecsengett, de egy maszkra azért mindig szükség lehet. Ilyenkor érdemes kerülni az egyszer használatos és eldobható sebészeti maszkokat. Helyette válasszuk a textilmaszkot, ami többször is használható és mosógéppel vagy kézzel is könnyen mosható.
  • A textilmaszkok könnyen moshatók és többször is felhasználhatók, kiváló választás ajándéknak – Fotó: Shutterstock

    Milyen cselekedetekkel, tevékenységekkel tehetünk a környezetvédelemért?

  • ​Ha nem használod a lámpát, számítógépet, egyéb elektronikus felszerelést, akkor kapcsold ki!
  • Ne vásároljunk mindig új terméket, hanem cseréljük vagy vegyük használtan!
  • A szendvicset ne alufóliába vagy szalvétába, hanem textilszalvétába csomagoljuk!
  • Műanyag flakon helyett használjunk kulacsot!




  • Ezeket olvastad már?
    Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

    Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

    Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

    Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

    Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

    Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

    Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

    Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

    Top hírek

    Magyar Péter

    Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

    50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt PR-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás