Áder János is órát tart a Fenntarthatósági Témahét keretein belül





A Metropol összeszedte a hétfői nap legérdekesebb és legfontosabb eseményeit, többek között azt, hogy mi kezdődik ma a Hungexpón.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.25.
ez lesz ma

Elkezdődött a Fenntarthatósági Témahét, amelyen a diákok 11 órakor Áder János előadásában megismerhetik a klímaváltozás fogalmát, illetve annak lehetséges következményeit is. A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több civil szervezet és önkormányzat tesz lépéseket, indít kezdeményezéseket. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon – ismertetik a témahét célját a tájékoztató oldalon. A lényege, hogy minél több gyerek ismerje meg korunk egyik legnagyobb problémáját.

Ma kezdődik a Fenntarthatósági Témahét Fotó: Pixabay

Online órák

A letölthető mintatantervek és óravázlatok mellett a következő napokban online órákat is tartanak, amelyekkel a fenntarthatóságot szeretnék népszerűsíteni. Egy ilyen óra keretein belül Áder János köztársasági elnök általános iskola felső tagozatosoknak és középiskolásoknak tart előadást a klímaváltozásról.

Áder János online tanórát tart a klímaváltozásról Fotó: Metropol/MG

Külön mintatanterv készült

Azoknak a tanároknak, akik kedvet kaptak a fenntarthatóság témájához, elérhetőek kész óratervek és mintaprojektek, így bármikor, bármelyik iskolához, osztályhoz eljuthatnak a kész tananyagnak is megfelelő ismeretterjesztő dokumentumok.

Kész óratervek is elérhetőek a Fenntarthatósági Témahét keretein belül Fotó: Shutterstock

Szent Márk evangelista ünnepe

Szent Márk Albánia, Korfu, Velence, valamint az írók, titkárok, jegyzők és az építőmunkások védőszentje, akinek a katolikus egyházban az emléknapja április 25-ére esik. E jeles nap alkalmából gyakran körmenetet tartanak és búzát szentelnek a határban.

A Márk evangéliuma az Újszövetség második könyve. Pál apostol és Péter apostol volt segítségére, könyvét valószínűleg a pogánykeresztényekhez írta, elsősorban a Rómában lévő gyülekezetnek. Nyelve az akkor használatos görög nyelv volt. Valószínű, hogy Péter apostol tanításait fordította le görögre, mivel Péter nem beszélte ezt a nyelvet.

Szakma Sztár Fesztivál

Ma kezdődik és szerdáig tart a 15. Szakma Sztár Fesztivál, az országos szakmai versenyek döntője és bemutatója, aminek idén is a Hungexpo Vásárközpont ad otthont. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008-ban rendezte meg először a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, amit kibővítettek az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel is. A versenyek országos döntőjére Budapesten, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor.

Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjére is sor kerül a Hungexpón Fotó: Shutterstock

Folytatódik a kiszámíthatatlan, zivataros időjárás

A vasárnapi zivatarokat okozó front fokozatosan kivonul az országból, de ez nem jelenti, hogy nem kell továbbra is esőzéssel számolni. A hétfőre virradó éjszaka második felében délnyugat, dél felől újabb csapadéktömb érkezik, amely az ország több pontján zivatarokat és intenzív esőzéseket okoz majd. Az esti órákban várhatóan mindenütt megszűnnek a zivatarok.

Hétfőn zivatarokra kell számítani országszerte Fotó: MTI/Kallos Bea

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás