Újabb országban ütötte fel fejét az új koronavírus





A briteknél megjelent új változat miatt több ország lezárta határait a szigetországiak előtt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.21.
második hullám

Több másik ország mellett Olaszország is úgy döntött, hogy nem engedi a Nagy-Britanniából érkező repülők landolását. Ezzel azonban lehet, hogy elkéstek, a déli országban ugyanis már megjelent a koronavírus veszélyesebb mutációja - tudta meg a Ripost.

A brit miniszterelnök néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy a koronavírus mutálódott fajtáját sikerült kimutatni egyes betegeknél, amely ráadásul 70 százalékkal könnyebben fertőz az eddigi típusokhoz képest. A hír meglehetősen nagy pánikot keltett. A WHO azonnal jelezte, hogy bekapcsolódik a vizsgálatokba, több ország pedig jelezte, hogy nem fogad Nagy-Britanniából induló repülőket.

Vasárnap azonban bombaként jelent meg a hír, hogy már Olaszországban is regisztrálták a vírus újabb fajtáját. Az olasz egészségügyi minisztérium közlése szerint a koronavírus új fajtájával megfertőződött személy Londonból repült Rómába, és jelenleg karanténban van. A gép többi utasait továbbra is vizsgálják.

Reménykeltőnek nevezhető, hogy a szakemberek biztosak benne, hogy a rendelkezésre álló oltások a most felfedezett mutáció ellen is hatékonyak, így szerintük még fontosabb, hogy mihamarabb elkezdődjön Európában is a vakcina széleskörű beadása.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás