RETRO RÁDIÓ

Szigorítanak az Egyesült Államokban, közel 11 millió a fertőzött

Elképesztően magas tengerentúli koronavírus-számokat közölt a Johns Hopkins egyetem.Megosztás
Szerző: Metropol
2020.11.14. 07:18
második hullám

Az Egyesült Államokban 11 millióhoz közelít az igazoltan koronavírusos fertőzöttek száma a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház péntek esti adatai szerint. Egyedül pénteken több mint 170 ezer új fertőzöttet regisztráltak az országban.

A Johns Hopkins adatai szerint már meghaladta a 244 ezret a koronavírus okozta Covid-19 betegségben és szövődményeiben elhunytak száma. Több tagállamban ismét rekordot döntött az újonnan fertőzöttek száma, és több tagállamban szombattól vagy vasárnaptól további szigorításokat vezetnek be a járvány visszaszorítása érdekében.

Szigorítások jönnek

 • Vermontban Phil Scott kormányzó bejelentette: szombattól minden kávézónak, szórakozóhelynek és étteremnek este tízkor be kell zárnia, az éttermek csakis elvitelre dolgozhatnak. A politikus aggasztónak nevezte a járvány terjedésének gyorsaságát.
 • New York államban Andrew Cuomo kormányzó hétfőtől ígért további szigorításokat, New York város polgármestere, Bill de Blasio pedig bejelentette, hogy hétfőtől bezárhatják valamennyi iskolát.
 • Nebraskában Pete Ricketts kormányzó közölte: szombattól kétméteres távolságot kell tartani presszókban. éttermekben és fitneszklubokban, és mindenütt ajánlott a szájmaszk viselése. A kormányzó leszögezte: nem akarja kötelezővé tenni a szájmaszkot, mert - mint fogalmazott - „inkább a nevelés híve”. A középnyugati államban elhalasztják a nem sürgős sebészeti beavatkozásokat is.
 • A nyugati parti Oregonban és Washington államban két hétig az élelmiszerboltok kivételével minden üzlet, étterem, sportklub, intézmény és iskola zárva tart, hatnál többen pedig még lakáson belül sem gyűlhetnek össze.
 • Új-Mexikó államban szintén kéthetes lezárást jelentett be a kormányzó, Utah államban rendkívüli állapotot hirdettek ki.
 •  

  Ezeket olvastad már?
  Szombatra behavazódhat az ország

  Szombatra behavazódhat az ország

  Sokkot kaptak a szomszédok, saját otthonában marták halálra az apát

  Sokkot kaptak a szomszédok, saját otthonában marták halálra az apát

  Három gyermekét fojtogatta halálra egy anyuka

  Három gyermekét fojtogatta halálra egy anyuka

  Rekordszámú maskarás búcsúztatja a telet az idei mohácsi busójáráson

  Rekordszámú maskarás búcsúztatja a telet az idei mohácsi busójáráson

  Top hírek  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás