Elárulta: ezért nem lett Michelin-csillagos séf Kovács Lázár

Az ország egyik legismertebb séfje nem bánja, hogy nem érte el a legnagyobb kitüntetést, amit ebben a szakmában lehet. Kovács Lázár a Palikék világa, Vanda valósága című műsorban mesélt az életéről és fiairól.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2025.01.25.
Kovács Lázár Michelin csillag séf

Kovács Lázár kétségkívül az ország egyik legismertebb szakácsa, tulajdonképpen a “Sztárséf” fogalma is az ő nevéhez fűződik. A Palikék Világa, Vanda valósága című podcast műsorban őszintén vallott gyerekeiről és arról, hogy miért nem vált belőle Michelin-csillagos séf.

Kovács Lázár
Kovács Lázár fiai tudnak főzni, bár sosem tanulták, csak ellesték édesapjuktól (Fotó: Szabolcs László)

Kovács Lázár fiai: Lázár, Bence és Nándor mindannyian céltudatosak

Kovács-Siklósi Lázár és fia, Nándi a műsorban közösen meséltek a mindennapjaikról. Kiderült, hogy mindhárom gyereke tud már főzni, noha Chef Lázár ezt soha nem tanította nekik külön.

Abban hiszek, hogy akkor tudsz a legjobban átadni valamit, ha mutatod, hiszen akkor ő is látja és átragad. Ez a legegyszerűbb formája a tanításnak

– kezdi a sztárséf, aki hozzátette, szerinte érettségire mindenkinek meg kellene tanulnia legalább 8-10 ételt főznie, ami szerinte egy jó kiindulópont arra vonatkozóan, hogyan lehet a gyermekeket az életre tanítani. 

A séf elárulta, hogy legidősebb fia építészeti irányban szeretne továbbmenni, középső és legkisebb fia pedig alternatív sportolói iskolába járnak, Nándi például már négy éve vízilabdázik, sportoló szeretne lenni és szívesen kimenne Amerikába is. Az alternatív iskolában egész máshogy néz ki a diákok napja, fél 9-kor kezdenek, hogy a reggeli edzés beleférjen és a tantárgyakat is tömbösítve tanulják, mint ahogy a séf mondja, sokkal hatékonyabb módszernek tartja ezt, mint a hagyományos iskolarendszert. 

Lázár Chef receptjei még mindig rendkívül keresettek

Gasztronómiai szakember, műsorvezető, de ezekhez szerinte belső indíttatás kellett. Ugyanakkor sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért nem kapott eddig Michelin-csillagot

Lehetnék Michelin-csillagos, de nem vagyok. Mert ahhoz sokkal inkább egy olyan precíziós munkára van szükség, egy olyan agyra, egy olyan rendszerre, amit például én soha nem tudtam felállítani, mert ennyire nem vagyok strukturált és nem tudom odakötni magam egy projekthez annyira, hogy azt mondjam, végigviszem annyira, hogy mondjuk csillagokig futtassak egy éttermet.

"Anno Magyarországon ezt megcsináltam, hiszen felfuttattam, az ország legjobb étterme lett az Alabárdos, de az egészen más. Én sokkal jobban érzem magam, ha több mindenben ki tudom próbálni magam. Engem az tölt föl, ha valami újba tudok belevágni.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás