Száraz Dénes: „Inkább életet mentek, mint porszívót reklámozok”

Civilek és hírességek is összefogtak az árvíz elleni küzdelemben. Száraz Dénes is köztünk van, aki új munkahelye által állt be a segítők közé.



Megosztás
Szerző: mkb
Létrehozva: 2024.09.19. 16:30
Száraz Dénes árvíz úszómester színész

Az egész országban példátlan az összefogás az árvíz miatt, katonák, civilek és hírességek is segítenek a természeti katasztrófa megfékezésében. Közéjük tartozik Száraz Dénes is, aki új hivatása kapcsán ment ki a gátra.

száraz dénes
Száraz Dénes árvízvédelemben segédkezik (Fotó: Szabolcs László)

„Több száz homokzsákot mozgattunk meg”

Egyértelmű volt, hogy részt veszek az árvízvédelemben. Már csak azért is, mert nyáron a színészet mellett kitanultam úszómesternek. A Dagályban dolgozom, és kirendelték azokat a kollégákat, akik nem voltak éppen műszakban. Így mentem ki kedden” – árulta el a Metropolnak a színész, aki az elmúlt években többek között a Hazatalálsz és a Mintaapák című sorozatokban tűnt fel. 

Öt órán keresztül dolgoztunk folyamatosan. Több száz homokzsákot mozgattunk meg. Az egyik barátom lapátolt, én pedig pakoltam a zsákokat, nagyjából egy perc alatt végeztünk eggyel, össze lehet szorozni, mennyit haladunk öt óra alatt... A következő napokban is szívesen mennék, de nem biztos, hogy lesz rá szükség: akkora a katonai készültség, rendőröket és elítélteket is mozgósítottak” – árulta el a sármos színész, aki hozzátette: „Ahogy beszélünk, épp nézek ki az ablakon a Dagályból, és amennyire meg tudom ítélni, itt rendben van a mobilgát, talán nem önti el a fürdőt a víz.

Száraz Dénes egy barátjával sietett a lakosság segítségére: öt órán keresztül pakolták a homokzsákokat (Fotó: Száraz Dénes)

Száraz Dénes úszómesternek állt

A színész elárulta, az elmúlt időben nem találta meg annyi szerep, amennyit szeretett volna. Ezért Száraz Dénes filmek és sorozatok sztárjaként most B tervhez folyamodott: úszómesternek állt.

A sport amúgy is fontos része az életemnek, így adta magát ez a lehetőség. De folyton gondolkozom, hogyan tudnék még több lábon állni. Most, a medencéket nézegetve, van is erre időm” – viccelődött, majd hozzátette: 

A színészetet semmiképp sem szeretném feladni, hiszen ez az, amit csinálni szeretek. Felmerült bennem, hogy jó lenne társulathoz szegődni, az biztonságot, állandóságot adna.

„Magyarországon maréknyi színésznek sikerül szabadúszóként talpon maradni, sokat szerepelni. Én 2003-ban diplomáztam, az elmúlt 21 évben mindig volt elég munkám, most valamiért mégis így alakult, hogy kell valami mellékes. Ez nem panasz, rendben van így, ehhez kell alkalmazkodnom most.” 

Ma már nem igazán lehet a színészetből nyugdíjba menni.

„Kissé felhígult a szakma, sok az influenszer, az önjelölt sztár. Persze elismerem, hogy kell tehetség és meló például egy Instagram-oldal fenntartásához, rajongótábort gyűjteni. Szóval ezzel sincs gond, de én inkább életet mentek, minthogy porszívót reklámozzak” – tette hozzá mosolyogva Száraz Dénes.

Úszómesternek állt a Jóban Rosszban sztárja (Fotó: Száraz Dénes)

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás