Vilmos herceg undorodik attól, mennyit örököl öccse

Közelgő születésnapja alkalmából hatalmas vagyont fog örökölni Harry herceg. Vilmos herceg viszont egyáltalán nem örül ennek, szerinte öccse nem érdemli meg a tekintélyes örökséget.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.08.
Módosítva: 2024.08.08.
Vilmos herceg királyi család vita örökség Harry herceg

Vilmos herceg több szempontból is méltatlannak tartja, hogy öccse jogosult a királyi örökségre. Harry már korábban lemondott királyi kötelezettségeiről, így bátyja szerint nem járna neki ekkora jutalom úgy, hogy semmit nem tesz érte.

Vilmos herceg
Vilmos herceg és Harry herceg kapcsolata évek óta elmérgesedett Fotó: Zumapress.com

Harry herceg milliárdokat örököl

Sussex hercege 7 millió fontnyi összeget fog örökölni, ami majdnem 3,5 milliárd forintnak felel meg. A vagyon üknagymamája, az egykori anyakirályné jóvoltából száll Harryre, amint betölti 40. életévét, ami alig pár hét múlva, szeptember 15-én lesz esedékes. Ráadásul a fiatal herceg többet is fog örökölni, mint bátyja, mivel Vilmos a Cornwall Hercegségből származó vagyonnak is haszonélvezője.

Vilmos herceg
Vilmos herceg Katalin hercegnével együtt többször került összetűzésbe Harry herceggel, és Meghannal Fotó: AFP

Vilmos herceg szerint igazságtalan

Egy külföldi lapnak nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő, a királyi családhoz közel álló forrás, hogy Vilmos herceg mennyire megbotránkozott öccse járandóságán. A trónörökös szerint Harry hercegnek azért sem járna ekkora összeg, mert lemondott királyi kötelezettségeiről. Ennélfogva nem is dolgozik meg a királyi javakért, és nem igazságos, hogy csak úgy az ölébe hullik minden.

Vilmos herceg meglehetősen undorodik attól, hogy amint Harryt kifizetik, ő viszi is a millióit Montecitóba, mindezt úgy, hogy semmit nem tett érte” – árulta el a lapnak a meg nem nevezett barát, majd hozzátette: „De ez ellen semmit nem tud tenni, azon kívül hogy kifejezi a nem tetszését.”

Ha rajta múlna, Harry biztos nem kapná meg a csekkjét.

Csak árt a királyi családnak

Vilmos herceg azt sem tudja megbocsátani öccsének – és annak feleségének –, hogy mióta elköltözött, folyamatosan szidja a királyi családot, mindezt a nagy nyilvánosság előtt. Harry és Meghan számos televíziós interjúban pocskondiázták Anglia kedvenc családját. A Kanadába költözött herceg pedig életrajzi könyvében, a Tartalékban sem kíméli őket.

Vilmos és Katalin egyáltalán nem bíznak Harryben és Meghanben. Szóval az, hogy Harryt kifizetik az üknagymamája örökségéből most igencsak keserű szájízt hagyott a trónörökösben és feleségében

– mondta a neve elhallgatását kérő belső forrás.

Az anyakirályné is kizárta volna az örökségből

Az angol lap megkereste a Kensington-palotát is az üggyel kapcsolatban. A palota szóvivője azt válaszolta kérdésükre, hogy az anyakirályné valószínűleg kihagyta volna Harry herceget az örökségből, ha tudta volna, mi következik.

Természetesen a herceg üknagymamája nem tudta volna elviselni a botrányt, amit Harry a család többi részének okozott. Biztos vagyok benne, hogy kizárta volna az örökségből, ha tudott volna erről” – nyilatkozta Christopher Andersen a Fox Newsnak.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás