Függőség, rehab és magánéleti dráma – rettegnek a barátok a szülinapos Ben Affleck miatt

A színész 52. születésnapját ünnepli, boldogsága mégsem lehet felhőtlen, sőt! Nem csoda, hogy az ismerősei attól félnek, Ben Affleck ismét a pohár fenekén keresi majd a vigaszt.



Megosztás
Szerző: Doris
Létrehozva: 2024.08.15.
Módosítva: 2024.08.15.
Ben Affleck szülinap Jennifer Lopez házasság

Keserédes születésnapot ünnepel Ben Affleck, aki egészen pontosan Ben Géza Affleck néven látta meg a napvilágot, ám erre még később visszatérünk.

Ben Affleck is Spotted Visiting Jennifer Garner's House in Brentwood in Los Angeles.
Ben Affleck 52. szülinapját ünnepli – felemás érzések kavaroghatnak benne (Fotó: TheImageDirect.com)

Az Oscar-díjas színész 1972. augusztus 5-én született, a vezetésre termett, ám (kissé) énközpontú Oroszlán jegyében, és bár már 25 évesen megkapta a hőn áhított aranyszobrocskát a Good Will Hunting forgatókönyvéért, jó ideje inkább azért válik cikkek főszereplőjévé, mert két év házasság után válik a latin dívától, Jennifer Lopeztől.

Ez persze nem jelenti azt, hogy Affleck mélabúsan töltené az 52. születésnapját, hiszen szingliként talán jobban érzi magát, mint egy rossz házasságban. A Metropol pedig összegyűjtött róla néhány érdekességet, hogy ne csak J.Lo jövőbeli exférjeként emlegessük őt.

Gézának hívják, mégsem magyar származású

A színészt hivatalosan Benjamin Géza Afflecknek hívják, szüleinek ugyanis nagyon jó barátja volt a szomszédjuk Kaliforniában, aki történetesen magyar volt.

„Csak lélekben vagyok kicsit magyar, mert a szüleim egyik szomszédja és jóbarátja egy Géza nevű magyar származású holokauszt-túlélő volt, akit annyira tiszteltek, amiért leugrott a németországi haláltáborba tartó vonatról, hogy a Géza lett a második keresztnevem. Nem használom, de tudom, hogyan kell kiejteni” – mesélte korábban.

Ben Affleck magánélete mindig is viharosan alakult

Ben Affleck
Ben Affleck itt épp nem volt túl jó formában (Fotó: TheImageDirect.com)

A Szerelmes Shakespeare forgatása idején Gwyneth Paltrow-val szövődött románca, ezt követte két évig tartó viharos kapcsolata Jennifer Lopezzel. Az „álompár” 2003-ban a Gengszterrománc forgatásán jött össze. Akkor még nem sejtették, hogy 20 évvel később újra megpróbálják együtt.

Úgy tűnt, végül révbe ér a Daredevilben szereplő partnerével, Jennifer Garnerrel, akit 2005-ben vett feleségül, és három gyermekük született. Ám tíz év után, 2015. június 30-án elváltak. A szakításban erősen benne volt, hogy a színész újra a kártya és az alkohol felé fordult, sajnos már nem először.

Meggyűlt a baja a függőséggel, rehabon is volt

Ben Affleck 2020-ben a New York Timesnak adott egy kíméletlenül őszinte interjút a függőségéről, amiben többek között ezt mondta:

„A kényszeres embereknek – én is ilyen vagyok – állandó, alapvető kellemetlenségérzetük van, amely elől megpróbálnak elmenekülni. Megpróbálod evéssel, ivással, szexszel, szerencsejátékkal vagy vásárlással jobb kedvre deríteni magad, de ez csak ront az életeden. Aztán egyre többet teszel annak érdekében, hogy ez a kellemetlenség megszűnjön. Akkor kezdődik az igazi fájdalom. Ördögi körré válik, amit nem tudsz megtörni. Legalábbis ez történt velem”

– ismerte be a színész, akinek édesapja is alkoholista volt.

A színészt rendkívül szoros barátság fűzi Matt Damonhoz

Ben Affleck
Matt Damon és Ben Affleck évtizedek óta barátok (Fotó: Jim Smeal/BEI/Shutterstock)

Affleck és Damon gyerekkoruk óta ismerik egymást, és a mai napig kitartanak egymás mellett. Nem meglepő, hogy Matt a napokban aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy jóbarátja ismét az italhoz nyúlhat a magánéleti drámák miatt.

„Ben legnagyobb támaszát a közeli barátai jelentik, és elsősorban Matt Damon. Matt mindig is kiállt Ben mellett, és támogatta őt” – nyilatkozta az Entertainment Tonight forrása. Damon mindig is csak a legjobbat akarta a barátjának.

Ezért a Daily Mail informátora szerint a válásról szóló pletykák, sőt, már az esküvő előtt figyelmeztette Afflecket arra, hogy ne kövesse el még egyszer ugyanazt a hibát Jennifer Lopezzel, mint húsz évvel ezelőtt: 

„Ben rengeteg időt tölt azzal, hogy J.Lo projektjeire koncentrál, pontosan úgy, ahogy anno. Ezért Matt megkérdezte tőle, hogy »Ő mit tett valaha a te karrieredért«?”

Jennifer Lopez és Ben Affleck válása mindenkit megdöbbentett 

Ben Affleck et sa femme Jennifer Affleck (Lopez) quittent l'hôtel Crillon pour aller dîner avec leurs enfants respectifs Seraphina, Violet, Maximilian et Emme au restaurant "Cheval Blanc" lors de leur lune de miel à Paris
Jennifer Lopez és Ben Affleck kétszer is megpróbálták együtt (Fotó: Agence / Bestimage)

Nem túlzás azt állítani, hogy már hónapok óta azzal foglalkozik a fél világ, hogy mi van Jennifer Lopez és Ben Affleck házasságával, hiszen már számos pletyka kering a válásukról, azonban hivatalosan még egyik fél sem szólalt meg az ügyben.

Most ugyanis a TMZ egyik munkatársa Beverly Hillsben lett figyelmes Lopezre, megszólította és megkérdezte, mi a helyzet a válásukkal.

„Abszolút semmi”

– zárta rövidre a választ J.Lo, aki a mai napig hol hordja a gyűrűjét, hol nem. A hét elején például, amikor lányával, Emme-mel látták Beverly Hillsben, nem viselte – írja a life.hu.

Bár a szülinapos Ben Affleck próbál a munkába menekülni a magánéleti viharok elől, a barátai rettegnek, hogy újra a pohárhoz nyúl.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás