Ki fizet az első randin? A kérdésre a válasz manapság már nem olyan egyszerű, mint gondolnánk

Az ismerkedés során régen egyértelműen a férfi fizetett, a modern világban azonban a cech állása a nőknek is fontos.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.07.05.
Hadas Alfréd első randi pénz

Változik a világ, így változnak az első randik határai, feladatkörei is. Manapság ugyanis gyakran felvetődik a kérdés: a férfi vagy a nő kell fizessen egy első vacsora vagy épp kávézás után. Gönczi Dorka párkapcsolati és válási mediátor a Mokka reggeli adásában kiemelte, a jelenlegi generációk és tradíciók néha bizony ütköznek egymással, és mivel a fiataloknak fontos a pénzhatár, így a férfiak nem veszik már sértésnek, ha egy nő kifizeti a kávéjukat. 

Ki fizet az első randin? A kérdés gyakoribb, mint gondolnánk. Fotó: penzkalauz.hu

Hadas Alfréd ezzel azonban a legkevésbé sem ért egyet:

Ha van egy kiszemeltem és elhívom vacsorázni, én mindig azzal szoktam számolni alapjáraton, hogy én fizetem a cechet. Nálam nem nagyon szokott más opció lenni és engem kicsit feszélyez is, amikor egy lány meg akar hívni az első randin, nekem az kicsit furcsa

– jelentette ki határozottan a rapper. 

Gönczi Dorka a tapasztalatai és munkássága alapján azonban kiemelte, hogy a nők már nem szívesen terhelik a férfiakat, szeretik kifejezni, hogy bizony ők is keresőképesek és függetlenek. Épp ezért szerinte sokat segít egy első randin, ha a férfi már az elején jelzi, hogy szeretné meghívni a választottját és ő fog fizetni.

Idővel azonban változhat a felállás. A megismerkedést követően már jöhet az, hogy a nő fizet, de Alfréd kiemelte, itt is fontos a balansz:

Onnantól kezdve, hogy egy ismerkedés már inkább kapcsolatra hajlik, már lehet olyan üzleteket kötni, hogy mondjuk én fizetem a mozijegyet, te fizeted a popcornt, de szerintem meg kell találni egy egészséges balanszt.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás