„Alig látott” – drámai részletek derültek ki II. Erzsébet utolsó napjairól

A királynő 2022. szeptember 8-án hunyta le utoljára a szemét. II. Erzsébet haláláról és betegségéről most bennfentesek nyilatkoztak.



Megosztás
Szerző: Doris
Létrehozva: 2024.07.29.
II Erzsébet Lilibet királynő halál

Rendkívül szomorúan teltek II. Erzsébet királynő utolsó hónapjai, napjai – írja a Mirror.

II. Erzsébet
II. Erzsébet 2022. szeptemberében hunyt el Fotó: Parsons Media/eyevine/Northfoto

A 2022. szeptember 8-án elhunyt uralkodónő élete utolsó időszakában már nagyon rossz állapotban volt. Annyira legyengült, hogy a kedvenc teáscsészéjét sem tudta felemelni, amitől ideges és frusztrált lett – árulták el a nevük elhallgatását kérő bennfentesek.

„Őfelsége alig látott, és egyszerűen nem volt ereje. Borzasztóan frusztrált volt, mert utált rendetlenséget okozni, és a tálcára önteni a teát. Kisebb kannát kért, ám volt, hogy a személyzet elfelejtette, és a megszokott nagyot vitte be neki. Ettől nagyon ideges lett”

– mesélte sóhajtva az informátor.

II. Erzsébet halála mindössze két nappal azután következett be, hogy utolsó kötelességét teljesítette, amikor elbúcsúzott Boris Johnsontól, és Liz Trusst nevezte ki új miniszterelnöknek az úgynevezett „kézcsókolási” ceremónián. A halála utáni hónapokban nyilvánosságra hozták a néhai királynő hivatalos halotti anyakönyvi kivonatát, amely felsorolta, hogy mi okozta a halálát, és pontosan mikor halt meg. A National Records of Scotland által közzétett dokumentum pedig kimutatta, hogy a halál egyetlen oka az időskor volt, egyéb tényezők nélkül.

II. Erzsébet a dédunokáit sem látta halála előtt

Néhány nappal a tragédia előtt már voltak jelei, hogy az uralkodó nemsokára lehunyja a szemeit, ezért a legtöbb szerette elbúcsúzott tőle. Az Amerikában élő két dédunokája, Lilibet és Archie azonban nem tudott hazatérni, hogy találkozzanak a nagybeteg királynővel, pedig az apjuk, Harry herceg hazautazott szeptemberben a nagyanyjához.

A DailyStar számolt be róla, hogy Harry herceg még augusztusban kérvényezte a brit belügyminisztériumtól, hogy a teljes családjával Angliába utazhasson szeptemberben, azonban nem kapott rá engedélyt. Ekkor még nem tudhatták, hogy ez lenne az utolsó esélyük rá, hogy elbúcsúzhassanak a dédnagymamától. 

A belügyminisztérium azért utasította vissza őket, mert felülvizsgálta a sussexi házaspár és családjának biztonságát, és úgy találták, hogy nem elégséges ahhoz, hogy Angliába repüljenek, ezért megtagadták tőlük a beutazást.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás