Végső búcsút vettek Tordy Gézától, a nemzet színészétől – galéria!

Fájó szívvel vettek búcsút a nemzet színészétől.Megosztás
Szerző: Doris
Létrehozva: 2024.04.18.
Módosítva: 2024.04.18.
Tordy Géza búcsúztatás Farkasréti temető temetés

Ahogy arról a Metropol beszámolt, Tordy Géza Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét 85 éves korában, március 30-án vesztette el az ország. Számos kollégája búcsúzott tőle összetört szívvel, majd sokkal később az is kiderült, hogy április 18-án helyezik örök nyugalomra a Farkasréti temetőben. 

Elbúcsúztatták Tordy Gézát Fotó: Bánkuti Sándor 

A csütörtöki búcsúztatón a Bors is jelen volt, beszámolójuk szerint szinte pillanatok alatt ellepték a sírkertet a gyászoló barátok, rokonok és pályatársak, akik mind szomorúan, lehajtott fejjel érkeztek. A temetésen mások mellett olyan hírességek vettek részt, mint Rudolf Péter, Pogány Judit, Nemcsák Károly, Kern András, Ernyey Béla, Körtvélyessy Zsolt és Lukács Sándor.

Pogány Judit
Rudolf Péter
Pogány Judit és Rudolf Péter Fotó: Bánkuti Sándor 

A lap szerint Szőcs Artur mondott beszédet elsőként, akit évtizedes barátság fűzött Tordyhoz és rengeteg nyarat töltöttek együtt Tihanyban, majd Ernyey Béla is szót kapott, aki közös emlékeket felidéző beszédében elmondta: a valaha volt leghosszabb barátság fűzte a 85 éves korában elhunyt színészhez.

A búcsúztatóról készül galériánkat pedig itt meg is nézheted: 

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás