„Még mindig nem vagyok száz százalékos” – Körtvélyessy Zsolt két hete hagyhatta el a kórházat





Többhetes egészségügyi problémái után végre kezd újra a régi lenni Körtvélyessy Zsolt. A színművész sokkal jobban van, de még úgy érzi, idő kell, hogy százszázalékos legyen.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.09.06.
bakteriális fertőzés kórház gyógyulás Körtvélyessy Zsolt

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, Körtvélyessy Zsolt a július 27-én végzett szívműtétje után két nappal újra kórházba került. A Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló színművészen egy úgynevezett ablációs beavatkozást végeztek: a combján keresztül vezettek be egy katétert a szíve felé, ezzel szüntetve meg az elmúlt időszakban kialakult szűkületet. Az operáció jól sikerült, de a művész bakteriális fertőzése komoly komplikációt okozott, ezért orvosi segítséget kért. Két napig a sürgősségi osztályon tartották, ezt követően került át a kardiológiára, ahol több mint három hetet töltött.

Körtvélyessy Zsolt
Két hete hagyhatta el a kórházat, máris visszatért a színpadra / Fotó: Máté Krisztián

„Minden kezd újra a régi lenni”

Betegségét – ahogy ő fogalmazott – lórúgásnyi mennyiségű antibiotikummal próbálták megszüntetni, ami a vártnál jóval tovább tartott, ugyanis valamivel több mint három hét után, de már gyógyultan hagyhatta csak el az intézményt. A Metropol érdeklődésére elárulta, jól van, viszont még mindig érzi a fertőzés következményeit.

„Viszonylag könnyen sikerült visszarázódnom, ebben pedig nagy segítségemre voltak a kollégák, illetve a feladataimat sem mondhatnám nagyon megterhelőnek. 

Még mindig nem vagyok százszázalékos, kicsit fáradékonyabb lettem, mint a betegségem előtt. Az orvosok viszont megnyugtattak, hogy ez természetes azok után, amin keresztülmentem.

Más panaszom nincsen hála istennek, majd a hónap végén, szeptember 26-án kell visszamennem egy felülvizsgálatra. Akkor azt ellenőrizik, hogy teljesen megszűnt-e a szervezetemből a bakteriális fertőzés. A gyógyszereket is elhagyhattam, így csak azt szedem a szívemre, amit még a beavatkozás előtt írt elő az orvosom. Minden kezd újra a régi lenni, és szeretném teljesen magam mögött hagyni a történteket” – mesélte lapunknak a színművész.

Körtvélyessy Zsolt
Nagyon megviselték az elmúlt hetek, de már kezd újra a régi lenni / Fotó: Bús Csaba

Sokan aggódtak érte

Körtvélyessy Zsolt már két hete újra a régi életét éli, visszament dolgozni, bár egy ideig bizonytalan volt, mikor léphet ismét színpadra.

„Két premieren túl vagyok, most pedig már Kecskeméten, Petőfi Sándor egyetlen darabját, a Tigris és a hiéna című előadás felújításán dolgozunk, amit ötször láthat majd a közönség. Február-márciusig ingázni fogok Budapest és Kecskemét között, ugyanis a munkáim jelentős része ide köt” – árulta el, majd hozzátette, a munka mellett szakított időt családjára, barátaira is, akik az utóbbi időben sokat aggódtak érte.





 





Ezeket olvastad már?
Nyilvánosan meztelenkedett, az utcán tárulkozott ki a modell – Fotó

Nyilvánosan meztelenkedett, az utcán tárulkozott ki a modell – Fotó

Vasvári Vivien megható üzenetet írt 8 hónapos kisfiának – Fotó

Vasvári Vivien megható üzenetet írt 8 hónapos kisfiának – Fotó

Bagossy Norbi napokon belül visszatér a Parkba

Bagossy Norbi napokon belül visszatér a Parkba

Heti top 5: Gyász, Tóth Andi, Harry  és Meghan – Ezek voltak a legolvasottabb sztárhírek

Heti top 5: Gyász, Tóth Andi, Harry és Meghan – Ezek voltak a legolvasottabb sztárhírek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás