16 napja fekszik kórházban, friss hírek érkeztek a Jászai Mari-díjas magyar színészről





Tizenhat napja van kórházban Körtvélyessy Zsolt. Bakteriális fertőzésére miatt a kezelése még mindig folyik, de túl van a nehezén. Reményei szerint erőnléte is hamar visszatér, amire nagy szüksége lesz a közeljövőben a színpadon.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.08.14.
kórház beavatkozás bakteriális fertőzés kezelés Körtvélyessy Zsolt

Ahogy azt lapunk is megírta, Körtvélyessy Zsolt július 27-én esett át szívműtétjén, két nappal később rosszul lett, és újra kórházba került. Ma is a Haller utcai kardiológián folyik a kezelése. Úgy tűnik, már nem kell sokáig türelmetlennek lennie, mert ígéretet kapott orvosától, ha minden jól megy, hamarosan hazamehet. Bár még a baktérium jelen van a szervezetében, és további kezelésre van szüksége, állapota sokat javult.

Körtvélyessy Zsolt
Szeretné visszanyerni erőnlétét, mert rengeteg feladat vár rá a következő hónapokban Fotó: Bús Csaba

„Ma voltam ultrahangos vizsgálaton, megállapították, hogy javult a helyzet, de a baktérium még mindig jelen van a szervezetemben. Azt mondta az orvosom, hogy jó darabig ez így is marad. Ma konzultáltak, hogy meg kell-e nyitni, mert felmerült, hogy ki kell pucolni a sebet, amiben egy betokozódás keletkezett a combhajlatomban. De szerencsére jó híreket kaptam, mert úgy tűnik, hogy az antibiotikumos kezelést folytatják” – kezdte a Metropolnak.

Honvágya van, mielőbb szeretne újra otthon lenni

Körtvélyessy Zsolt 16 nap után már nehezen viseli a kórházban töltött napokat. Honvágya is egyre erősebb, és alig várja, hogy elhagyhassa az intézményt. Erre pedig jó esélye van, ugyanis orvosa szerint már csak pár napig kell türelmesnek lennie.

Hiányzik mindenem, az igazi életem, a kertem, a családom, a munkám.

„Ha lehunyom a szemem, látom Velencét, újságokban, az interneten pedig azt nézem, hogy a kollégáim hol nyaralnak. Nekem sajnos ez elmarad. A betegségemmel egy időben kezdődött volna az egy hónapos szünetem, amit én kórházban töltök. Prágába mentünk volna 5 napra, nagyon szeretjük, gyönyörű város, és még terveztünk a Balaton mellett is egy kis időt eltölteni. De ezen már nem bánkódom, így is vannak rossz napjaim, amikor kicsit magam alá kerülök, de igyekszem ezekből a mélypontokból felrázódni. Ilyenkor próbálom terelni a gondolataimat olvasással, verstanulással. A hitem és a bizodalmam éltet, hogy talán most már vége ennek az egésznek”mondta lapunknak.

Körtvélyessy Zsolt
Már visszaszámolja a napokat hazamenteléig Fotó: Máté Krisztián

Párja minden nap meglátogatja

A színművész egy héten át nem hagyhatta el a kórházi ágyat. Most már végre mozoghat, igyekszik minden nap tornászni, és ahogy ereje engedi, rengeteget sétál az intézmény udvarán. Szüksége is van rá, hogy mielőbb visszanyerje erőnlétét, ugyanis a közeljövőben komoly feladatok várják.

„Közel van az évadkezdés, jövő héten már a próbák kezdődnek.”

Augusztus 24-ére pedig egy jeles eseményre hívtak meg, ugyanis 200. évfordulós lesz a Miskolci Nemzeti Színház. Ezen mindenképpen szeretnék részt venni, mert több mint tíz évet töltöttem ott.

„Nagyon szép időszak volt számomra, nagyjából 30 főszerepet játszottam” – árulta el Zsolt, aki bár kicsit legyengült, párja azonban gondoskodik róla, hogy ne veszítsen a súlyából, ami tovább ronthatná az állapotát.

„A kedvesem minden nap isteni ételeket hoz. Étvágyam változatlanul van. És ami a legfontosabb, hogy nincs fájdalmam. Egy szörnyű napom volt, amikor rettenetesen rosszul éreztem magam, a láztól olyan hidegrázást kaptam, amit még soha nem éltem meg. Háromnegyed óráig tartott, azt hittem, abba belehalok. Egyfolytában rázkódtam, állítólag ez a vérmérgezésnek a velejárója. Abban is reménykedem, hogy a sok antibiotikum nem terheli meg a szervezetemet” – fűzte hozzá.

Körtvélyessy Zsolt
Lelkileg megviselték a történtek (Fotó: Bors)

79 éves korában volt először probléma a szívével

A Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló színművészen múlt hónap végén egy úgynevezett ablációs beavatkozást végeztek: a combján keresztül vezettek be egy katétert a szíve felé, ezzel szüntetve meg az elmúlt időszakban kialakult szűkületet. Szerencsére ez a problémája a műtétnek köszönhetően megszűnt.

„A szívem már nem hagy ki, aggasztott, mert az öcsémnek is ugyanez volt a baja. Nálam 79 éves koromban kezdődött, és bizakodom, hogy nem kell ilyen beavatkozást többé végezni” – mondta Zsolt.





 





Ezeket olvastad már?
Jákob Zoli olyat tett, amire nem számítottak

Jákob Zoli olyat tett, amire nem számítottak

Fotókon a legnagyobb sztárok büszke anyukái

Fotókon a legnagyobb sztárok büszke anyukái

Megható anyák napi üzenetet küldött Stana Alexandra – Fotó

Megható anyák napi üzenetet küldött Stana Alexandra – Fotó

Fenyő Iván félti a világot a mesterséges intelligánciától

Fenyő Iván félti a világot a mesterséges intelligánciától

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás