Műtétje után intenzív osztályra került Körtvélyessy Zsolt





Körtvélyessy Zsolt két nappal a szívműtétje után intenzív osztályra került. A színművészt jelenleg is kórházban tartják, súlyos fertőzéssel kezelik.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.08.03.
Körtvélyessy Zsolt életveszély bakteriális fertőzés kórház

Körtvélyessy Zsolt április 2-án töltötte be a 82. életévét. Egészsége azonban az utóbbi időben kissé megromlott. Múlt ősszel nyaki elzáródása miatt egy műtéten esett át, fölvágták az ereket és kitisztították, pár napot kellett kórházban töltenie. Nemrég lapunknak árulta el, hogy szívproblémája miatt újra operálni kell. 

Körtvélyessy Zsolt
Fotó: Bús Csaba

Egy úgynevezett abláció beavatkozáson esik át, ami annyit jelent, hogy a combján keresztül bevezetnek egy katétert a szíve felé, mellyel megszüntetik a szűkületet, ami az elmúlt időszakban keletkezett. A Bors kereste meg a Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló színművészt, hogy sikerült a műtétje, azonban rossz hírrel szolgált, amit a kórházi ágyáról osztott meg a lappal.

Talán a nehezén túl vagyok, viszont kedden nagyon nehéz éjszakám volt

– mondta nagyot sóhajtva Zsolt

„Rázott a hideg, rendkívül rosszul voltam, még jó ideig itt is fognak tartani. Múlt héten csütörtökön került sor a beavatkozásra, minden rendben volt, így pénteken már hazamehettem, szombatra viszont belázasodtam, ezért úgy döntöttem, hogy orvosi segítséget kérek. Bementünk a kórházba, és két napig a sürgősségin tartottak, kedden hoztak át egy másik osztályra. A Heller utcai intézményben a kardiológián vagyok, elvileg a legjobb hely számomra a mostani helyzetben” – mesélte a lapnak megtörve a színművész.

Körtvélyessy Zsolt
Fotó: Máté Krisztián

„Miért pont velem történik ilyen?”

Körtvélyessy hangjából aggodalom érezhető, és lelkileg nagyon megviselték a most történtek.

„Annyi már kiderült, hogy egy bakteriális fertőzés okozza a problémát. Azt mondta a doktornő, hogy a pályafutása alatt még ilyen esettel nem találkozott.”

Folyamatosan kapom az infúziót, és háromféle antibiotikummal próbálnak helyrehozni. De miért pont velem történik ilyen?

„Ez van, remélni tudom, hogy mielőbb túl leszek rajta. Még egy hétig biztosan itt leszek” – mondta a színművész a lapnak.


Remélhetőleg Zsolt gyorsan felépül, és mielőbb visszatérhet a színházba, ugyanis rengeteg feladat vár rá a következő hónapokban, amit lapunknak a műtét előtt mesélt el.

Szeptember elején lesz a Margitszigeten egy színdarab, Az ég tartja a földet című musical, ebben is játszom, majd felújítjuk Szegeden az Elisabethet, a hó közepén, ott leszek hat napot. Ezenkívül a Petőfi-darabnak is hamarosan elindul a felújítása. Sajnos elég keveset játszottuk, így remélem, jó párszor láthatja a közeljövőben a közönségmondta a színművész.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás