Borbás Marcsi teljesen más életet képzelt magának gyerekként





A népszerű műsorvezető az év minden napján szorgoskodik őrségi kertjében. Pedig Borbás Marcsi kislányként elképzelhetetlennek tartotta, hogy valaha is megkedveli a veteményes körüli munkát.



Megosztás
Szerző: mkb
Létrehozva: 2024.03.24.
Módosítva: 2024.03.24.
Borbás Marcsi gasztronómia föld

Nehezen művelhető, agyagos földön épített saját kertet Borbás Marcsi. A gasztronómia szakértője gyerekként el sem tudta képzelni, hogy valaha is ezzel foglalkozzon.

borbás marcsi
Borbás Marcsi egészen más jövőt képelt el magának Fotó: tokebela.hu/Ridikül

Borbás Marcsi:Azt gondoltam, soha nem lesz egy tenyérnyinél több földem

Immár 20 éve Borbás Marcsi birtokában van az őrségi telek, ahol hat éve kezdett komolyabb munkába, a koronavírusjárvány óta pedig ott is tölti mindennapjait. Magaságyást épített, különböző növényeket termeszt, komposztál és folyton kísérletezik. Mára életvitelévé vált a földdel való szimbiózis. Bár otthonról eredendően ezt a szemléletet hozza, kislánykorában egyáltalán nem érdekelte a kertészkedés – vallotta be a Duna beszélgetőműsorában.

Gyerekként azt gondoltam, hogy felnőttkoromban soha nem akarok egy tenyérnyi földnél többet.

„Úgy nőttem fel, hogy amíg a többi gyerek játszott, fürdött, pecázott, addig nekem mindig mennem kellett a földekre besegíteni. 

Gyógynövényeket, zöldségeket termesztettünk, és miközben ápoltuk őket, mindig megjegyeztem édesapámnak, hogy nekem ilyen sosem lesz.

Ő akkor csak mosolygott rajtam. Nem volt földem húsz évig, aztán egyszer csak majd’ megvesztem érte, hogy én is termeszthessek. Úgy vontak be akkor a szüleim a munkába, egyenlő partnerként, hogy észre sem vettem, és megszerettem” – elevenítette fel Borbás Marcsi a Ridikül vendégeként.

Nemcsak készíti, de elő is állítja

A Prima Primissima díjas műsorvezető hamar felfedezte, mennyivel jobb, ha nemcsak elkészíti, de elő is állítja saját maga mindazt, amit az asztalra tesz. A magyar gasztrokultúra elkötelezett híveként saját példájával terjeszti széles körben a földművelés, kertészkedés fontosságát.

Minden alkalommal elmondom ebédnél a férjemnek, hogy: ugye, hogy mennyivel jobban esik, hogy ezt én is termesztettem! Szerintem már az őrületbe kergetem ezzel a mondattal. De így érzem

– summázta elégedetten Borbás Marcsi.





 





Ezeket olvastad már?
Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás