A január sokaknak a leadandó kilók fogadalmáról is szól. Nekik, és azoknak, akik legalább is nem szeretnének pluszt felszedni, a 2021-ben Prima Primissima közönségdíjas Borbás Marcsi diétás palacsintáját ajánljuk, ami sós vagy édes verzióban is nagyon finom. Mi már ki is próbáltuk!
10 dkg light mascarpone
3 db L-es tojás
1 csomag vaníliás cukor
só
Egy pici olaj
A mascarponét és a tojásokat kézi habverő segítségével teljesen simára keverjük egy csomag vaníliás cukorral és egy pici sóval. Amennyiben sós palacsintát készítünk, cukor nem kell a tésztába, viszont egy kicsivel több sót tegyünk bele. A palacsintasütőt felforrósítjuk, vékonyan kikenjük zsiradékkal, és egy merőkanálnyi tésztát a szokásos módon elterítünk benne. Egy kicsit süssük vastagabbra a tésztát, mint a hagyományos palacsintákét. Nagyon gyorsan sül, tehát legyünk résen, és azonnal fordítsuk meg, amikor megpirult az egyik oldala. Tölthetjük bármivel, amivel szeretjük. Ha diétázunk, akkor válasszuk mindenből a light változatot. A sós palacsintákat tölthetjük zöldségekkel, bolognai szósszal, sajttal, parajjal is. Én édeset készítettem, és tölteléknek almás-sütőtökös ragut főztem.
Felaprítottam egy kisebb szelet sütőtököt, és egy kevés vajon megdinszteltem, majd pár perc múlva hozzáadtam a szintén apró kockára vágott almát. Amikor az is átforrósodott, megszórtam egy kis fahéjjal, és hozzákevertem egy pici light mascarponét. (Ha szükséges, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy puhábbra tudjuk párolni.) A végén cukormentes házi birsalma dzsemmel tálaltam.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre