„Látja föntről, ki áll ott magányosan” – úgy nézett ki a magyar legenda sírja, órákig tartott rendbe rakni





Január 4-én lesz két éve, hogy elhunyt Dobos Attila. Sírja szomorú látvány nyújt: méltatlan a dalszerzőhöz. Utolsó szerelme, Erzsó próbálta normalizálni a körülményeket.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.11.03.
Dobos Attila Erzsó elhanyagolt

Az Isten véled édes Piroskám, és a Kövek a vízparton című, és megannyi sláger szerzője tavaly év elején hunyt el hosszú betegség után. Dobos Attilát 2022. január 25-én, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra. A Bors munkatársa még a zenész születésnapjának évfordulóján látogatott ki a sírhelyéhez, ahol megdöbbentő kép fogadta. Bár a friss virágok, a mécsesek arra engedtek következtetni, hogy rendszeresen gondozzák a nyughelyét, valami mégis történhetett, mert a közepe megsüllyedt vagy beszakadhatott. A mélyedés feltehetően a kora tavaszi heves esőzések miatt keletkezhetett. Egy, Dobos Attila családjához közelálló ismerős a lapnak elmondta: a szerző egykori menyasszonya sem gondozza már a sírt.

Korábban Erzsó mindig rendben tartotta a nyughelyet, de úgy hallottam, már nem fog annyi időt ráfordítani. Mert a család meg sem köszönte neki, hogy ez idáig mindig szakított időt egykori szerelme emlékhelyének a gondozására” – árulta el Borsnak az ismerős.

Erzsó
Halottak napja alkalmából látogatott ki a sírhoz Erzsó Fotó: Hatvaniné Erzsébet

Órákba tartott rendbe tenni a sírhelyét

Úgy tűnik, ez azért nem teljesen így van. A legendás dalszerző utolsó szerelme, Erzsó Halottak napján a temetőből, élő videóban jelentkezett, ahol könnyeivel küszködve, a fejtáblát simogatva mutatta meg a zenész legenda sírhelyét. Egy mondatban arra is kitért, hogy órákig tartott, mire megfelelő állapotba tudta hozni a nyughelyet, mert ahogy ő fogalmaz, nagyon nagy szükség volt már rá.

Örülök, hogy a Jóisten megadta, hogy újra itt állhatok a sírodnál. Igaz, több mint három órát tisztítottam ezt a sírt, hogy a körülményekhez képest neked nagyon szép és ápolt legyen.

„Nagyon szeretlek, és soha nem foglak elfelejteni! Hogy ezt meg is pecsételjem, egy kis szívre ráírtam: „Édesem, szeretlek. Erzsó. 2023. 11. 02.” Boldog vagyok, hogy méltón megcsináltam a sírodat. Igencsak ráfért. Úgy látszik, ez a gondozás csak rám vár. Barátnőmmel együtt három órát szorgosan dolgoztunk, hogy szép legyen, mint a többieké. Édes drága Dobos Attilám. Nyugodj békében! Szeretlek, amíg csak élek!”

A kis szív, amit ide helyeztem, érezzed, hogy a kezem simogatása, mint ahogy az életben is tettem, amikor gondoskodtam rólad és ápoltalak.

"Ez a szív az összekötő szeretet szíve, itt a Földön és odaát. Erzsó voltam” – hangzik el a felvételen.

Erzsó, Dobos Attila sírhelye
Órákig tartott, mire rendbe tudta tenni a sírhelyet Fotó: Hatvaniné Erzsébet

„Egy hozzá méltó sírhelyet már megérdemelne”

De hogy kinek is lenne a dolga gondozni a legenda nyughelyét, megosztó az internetezők körében. Többen fejtették ki véleményüket, méltatlannak tartják a körülményeket a zeneszerző emlékét illetően. 

Nyugodjon békében, egy hozzá méltó sírhelyet már megérdemelne” – fűzte hozzá valaki a videót látva.

Borzalom. Hogy lehet így oda tenni ilyen csúnya köveket? Szegény Erzsike nem is tud ott rendet tenni, vagy is nem lehet oda férni. Vigyázz Erzsike, nehogy eless a kövekben” – írta le aggodalmát valaki.

Szomorú, hogy három órán keresztül kellett tisztítani, hogy valahogy kinézzen Halottak napjára. Vajon hogy nézhetett ki a sírja egész évben? Több tiszteletet és gondoskodást érdemelne még holtában is! Nyugodjon békében!” – olvasható egy másikuk véleménye.

Drága Erzsó, veled sírtam, mert hát nagyon jó ember vagy. Attila biztos látja, ki áll ott magányosan a sírjánál. Isten vigyázzon rád drága” – írta egy másik rajongó.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás