Szabó Erika egy ijesztő családi esemény miatt tanult elsősegélyt





A színésznő hamarosan világra hozza első gyermekét, addig igyekszik a lehető legjobban felkészülni a váratlan és rémisztő helyzetekre is.



Megosztás
Szerző: DrCell
Létrehozva: 2023.09.12.
Módosítva: 2023.09.12.
szabó erika elsősegély babavárás

A bájos színésznő áprilisban jelentette be az örömteli hírt: első gyermekét hordja a szíve alatt. Már csak néhány hét választja el őket attól, hogy a karjaikban tartsák kisfiukat, ugyanis októberre várják a picit. Szabó Erika a Metropol megkeresésére elmondta, jól viseli a várandósságot, a kellemetlen velejárók elkerülik, persze ahogyan az ilyenkor lenni szokott, az édes teher miatt hamarabb elfárad és több pihenésre van szüksége. 

A színésznő októberre várja első gyermekét (Fotó: Metropol)

Kihasználja az utolsó időszakot

A kicsi születése előtti időszakot Erika igyekszik kihasználni, többek között néhány héttel ezelőtt beiratkozott egy varrótáborba, ahol több ruhát is készített magának. Felmerül a kérdés, hogy vajon születendő kisfia számára is varr-e majd holmikat?

„Nem ezzel a céllal jelentkeztem a varrótáborba, de nem tartom kizártnak. Szabásminta alapján bármi elkészíthető” – mondta a kismama, aki az elmúlt napokban férjével együtt a babaszoba kialakítására is nagy hangsúlyt fektetett, ám más módon is felkészült a pici érkezésére.

Életmentést tanul

Az édesanyák egyik legnagyobb félelme, hogy a kisbabájuk egészsége komoly veszélybe kerül és nem tudnak azonnali, szakszerű segítséget nyújtani neki. Erika soha nem szeretné megtapasztalni ezt a rémisztő érzést, ezért orvos férjét arra kérte, tanítson meg neki életmentő technikákat.

A férjem orvosként dolgozik, ezért gyakran találkozik szélsőséges esetekkel, amik például egy félrenyelésből adódnak. Megkértem a férjemet, hogy tartson nekem egy babaelsősegély-tanfolyamot. Mindig azt mondom, hogy soha ne legyen szükség ezekre a technikákra, de jó, ha felkészülünk az ilyen helyzetekre. A családban volt egy nagyon ijesztő eset, amikor a testvérem gyermeke félrenyelt és fuldokolni kezdett. Remélem, sosem kell átélnem hasonló pillanatokat, viszont ha netán megtörténik, már tudom, mit kell tennem, és gyorsan tudok reagálni

 – tette hozzá Erika, aki minden szempontból felkészülten és izgalommal telve várja kisfiuk érkezését. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás