Szem nem marad szárazon: ezt mondta a kis Lajos herceg a királynő halálakor

A legfiatalabb walesi herceg még csak 4 éves volt dédnagyanyja halálakor, mégis értette, mi történt.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.09.10.
Módosítva: 2023.09.10.
Lajos herceg II Erzsébet királynő

2022. szeptember 8-án egy ikon dőlt le: 96 éves korábban elhunyt II. Erzsébet, az Egyesült Királyság királynője. A haláleset egyéves évfordulóján idézte fel a Metro az egyik legmeghatóbb pillanatot, amelyet egykor Katalin hercegné osztott meg a nyilvánossággal.

Vilmosék igyekeztek felkészíteni a gyerekeiket arra, hogy szeretett dédmamájuk hamarosan eltávozik, majd mikor II. Erzsébet meghalt, az akkor négyéves Lajos herceg csak annyit mondott: „Most legalább a dédipapával lehet.” Fülöp herceg ugyanis közel másfél évvel a felesége előtt hunyt el, ami nagyon megviselte a királynőt.

Ugyan Lajos nem tölthetett túl sok időt a királynővel, mégis szoros kapcsolat alakult ki közöttük. II. Erzsébet az elsők között kereste fel a Kensington-palotát hatodik dédunokája születése után, a platina jubileumon pedig a herceg a királynő mellett állva lopta be magát egy pillanat alatt a közönség szívébe, mikor mókás arcokat vágott a Buckingham-palota erkélyén. A temetésen azonban fiatal kora miatt nem vehetett részt.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás